Ventspils Izglītības pārvalde sadarbībā ar Augstskolu turpina tradīciju un jau otro reizi vidusskolēniem piedāvā nodarbību ciklu - Jauno tulkotāju skola. Šo sestdien, 7. decembrī plkst. 11 notiks jau 3. nodarbība, un to vadīs Ventspils Augstskolas asociētā profesore, tulkotāja un literatūrzinātniece Astra Skrabāne.

Jauno tulkotāju skolas nodarbības paredzētas gan Ventspils, gan citu pilsētu skolu 10.-12. klašu skolēniem, kas interesējas par svešvalodu apguvi un vēlas padziļināt savas zināšanas un prasmes, kā arī tiem, kas vēlas savu nākotni saistīt ar tulkošanu.

Nodarbībā tiks skatīta valodu saspēle - aizguvumi, viltus draugi (līdzīgi vārdi no dažādām valodām ar atšķirīgu nozīmi), par to, ko vienas valodas normas nodara otrai valodai, par tulkošanu kā kultūras pārnesi un spēles elementiem dažādos tekstu žanros.

Nodarbības ir aicināti apmeklēt arī skolēni, kuri nav bijuši uz kādu no iepriekšējām nodarbībām. Pieteikties Jauno tulkotāju skolai var šeit: https://goo.gl/forms/u9sQVoAUX8Y8BZs03

Interesenti var uzdot arī jautājumus, rakstot uz e-pastu: tsf@venta.lv

Ventspils skolu skolēniem nodarbības ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: