10. decembrī SIA Eurolcds Ventspilī svinīgi atklās jauno, 1,1 miljonu eiro vērto fizikālā tvaika kondensācijas metodes pārklājuma ražošanas iekārtu, kas būtiski ļaus attīstīt unikāla, patentēta 3D displeja ražošanas iespējas.

SIA Eurolcds galvenokārt izgatavo jaunas paaudzes 3D displejus, kuri nodrošina 3D attēla iegūšanu bez brillēm vai citām optiskām palīgierīcēm, līdz ar to padarot tā izmantošanu lietotājam iespējamu ilgā laika periodā bez pārtraukumiem. Šie produkti galvenokārt tiek ražoti pēc SIA Lightspace Technologies pasūtījuma, kas šo unikālo tehnoloģiju ir patentējusi.

Jaunā fizikālā tvaika kondensācijas metodes pārklājuma ražošanas iekārta volumetrisko trīs dimensiju attēlu displeju un bistabilo displeju ražošanai spēs nodrošināt indija alvas oksīda, silīcija oksīda un niobija oksīda uzklāšanu stiklam un citiem materiāliem izmēros līdz pat 1000x1500x4mm. Tas būtiski paplašinās uzņēmuma iespējas pielāgoties dažāda izmēra materiālu ražošanai nozarēm, kur ir visaugstākās kvalitātes prasības – medicīnā, aviācijā, navigācijā.

Šī gada 10. decembrī notiks iekārtas svinīgā palaišana. Pasākumā notiks Eurolcds galvenā sadarbības partnera Lightspace Technologies unikālā, patentētā 3D produkta demonstrācija. Pašreizējā uzņēmuma attīstības stadijā lielākā uzmanība tiek pievērsta pētniecības un jaunu produktu izstrādes darbam.

Eurolcds ir viens no Ventspils brīvostas industriālās teritorijas uzņēmumiem. Savu darbu pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma būvētā ēkā Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā tas sāka 2013. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Bormentāls II 09.12.2019, 17:02:50

    Vēl viena ražotne ar algām,kuras daudziem liksies par zemām.

  • 0
    Arnis Junge 09.12.2019, 18:24:52

    Jūs arī esat pamanījuši, ka pēdējā laikā baigi daudz ražotnes tiek atvērtas un tiek veiktas visādas investīcijas iekš iekārtām un ražošanas attīstībā ? Man vismaz ir baigais prieks lasīt šādas lietas. Vismaz nozīmē, ka te kaut kas notiek - progresē. Milzīgs progress tajā nodarbinātībā jau nemaz nevar uzreiz būt. Tikai solīti pa solītim - atverot vienu uzņēmumu aiz otra, radot vienu darba vietu aiz otras. Tā turpināt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: