Konkursā "Gada sporta skolotājs 2019" izraudzīsies profesionālāko skolotāju, kurš ne tikai profesionāli vada stundas, bet prot iedvesmot un motivēt bērnus un jauniešus būt fiziski aktīviem visas dzīves garumā, skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidroja, ka konkursu "Gada sporta skolotājs" ministrija rīko ar mērķi veicināt sporta skolotāju radošo darbību sporta stundas satura veidošanā. Konkursa laikā skolotājiem ir iespēja parādīt savas prasmes sporta stundas vadīt interesanti un saistoši, veidojot bērnos pozitīvu attieksmi pret fiziskām aktivitātēm un vēlmi tajās iesaistīties.

Skolotājus konkursam var pieteikt ikviena Latvijas novada un pilsētas izglītības pārvalde vai departaments, kā arī pamatizglītības, vidējās izglītības vai profesionālās vidējās izglītības iestādes. Tāpat dalībai konkursā var pieteikties arī paši sporta skolotāji.

Pieteikums konkursam jāsūta līdz 20. novembrim, rakstot uz e-pastu "sports@izm.gov.lv".

Ministrijā stāstīja, ka konkurss noritēs divās kārtās. Pirmajā konkursa komisija vērtēs pretendentu sagatavotos pieteikumus un seši dalībnieki ar lielāko punktu skaitu tiks izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Savukārt otrajā kārtā tiks vērtētas sporta skolotāju prasmes, vadot sporta stundu Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta hallē.

Konkursa "Gada sporta skolotājs 2019" vērtēšanas komisijā šogad ir gan IZM pārstāvji, gan pieredzes bagāti sporta pedagogi, sportisti un nozares speciālisti.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    .Kurzemniece 04.11.2019, 15:13:21

    Sporta skolotāji - sporta skolā.
    Parastajās vispārizglītojošās skolās vajadzētu būt vingrošanai jeb fizkultūrai.
    Vai bija vajadzīgs kādam mainīt šī mācību priekšmeta nosaukumu un būtību?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: