Sešas uzvaras pēc Junioru attīstības hokeja līgā izcīnījuši Ventas 2002 hokejisti, pakāpušies uz pirmo vietu turnīra tabulā, bet to nostiprināt centīsies svētdien, kad savā laukumā uzņems IHS/Prizma hokejistus.

Pagājušajā nedēļā ventspilnieki aizvadīja divus mačus, spēlējot gan viesos, gan savā laukumā. Izbraukumā pretī stājās sezonu visai labi uzsākušie Jelgavas komandas Zemgale Juniors hokejisti, kas jau 48. sekundē dabūja ripu savos vārtos – precīzi meta Elviss Kaimiņš. Pēc piecām minūtēm rezultāts kļuva neizšķirts, bet vēl minūti vēlāk Roberts Siliņš atjaunoja vadību Ventai 2002. Cik labi trešdaļa sākās, tikpat labi tā arī beidzās, jo 18 sekundes pirms pārtraukuma Ritvars Reimanis trešo reizi pārspēja mājinieku vārtsargu Artūru Krūklīti, bet Kaimiņš un Edgars Cgojevs par piespēli tika pie otrā rezultativitātes punkta mačā.

Otro periodu jelgavnieki sāka ar citu vārtsargu, bet Mariusa Bajaruna-Galeja sekmes bija tikai nedaudz labākas, jo ventspilnieki izcēlās vēl divas reizes – vārtu guvums Raula Muhairova un Kristera Bergmaņa rēķinā (Kaimiņam vēl viena piespēle). Trešdaļas beigās laukumā izcēlās asumi, pēdējā minūtē Venta 2002 nopelnīja vēl vienu noraidījumu un trešo periodu sāka mazākumā, tomēr vārtus ielaida jau vienādos sastāvos (5:2). Perioda vidū mājinieki atguva vēl vienus vārtus, kas jau solīja nervozu mača izskaņu.

Nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām, spēlējot vairākumā, Zemgale Juniors sūtīja laukumā sesto spēlētāju, taču vēl vairāk samazināt savu deficītu nespēja. Pusotru minūti pirms finālsirēnas Bergmanis dabūja ripu tukšos vārtos un pilnībā atrisināja jautājumu par uzvarētāju – 6:3.

Savukārt Ventspilī viesojās vieni no turnīra pastarīšiem – Pārdaugavas/Prizmas hokejisti –, kas divas trešdaļas lika mājiniekiem krietni iesvīst. Rezultātu mača trešajā minūtē atklāja tieši viesi, turklāt vārtus gūstot mazākumā. Trešdaļas vidū Kristaps Kristiņš un Ritvars Reimanis panāca 2:1 (abiem arī pa piespēlei), taču rīdzinieki drīz vien izlīdzināja rezultātu. Otrajā trešdaļā vārtu gūšanas festivāls turpinājās – Bruno Bērziņš panāca 3:2, viesi drīz vien izlīdzināja rezultātu, Muhairovs un Kaimiņš minūtes laikā guva divus vārtus, bet līdz perioda beigām sāncenši vienus atguva (5:4). Neskatoties uz spraigo situāciju, trešajā periodā Ventas 2002 vārtos šīs sezonas stabilā pirmā numura Alena Bergmaņa vietā stājās 17 gadu vecais Gustavs Huhka, bet laukumā risinājās ne mazāk interesanti notikumi. 20. sekundē Kaimiņš atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet vēl pēc 16 sekundēm Bergmanis panāca arī +3. Pārdaugava/Prizma pamanījās atslēgt arī Huhku, taču drīz vien precīzi meta arī Uvis Grosmanis – 8:5, Ventai 2002 sestā uzvara pēc kārtas. Kaimiņš šo maču noslēdza ar četriem rezultativitātes punktiem, bet Reimanis sakrāja trīs.

Sešu uzvaru sērija ļauj Ventas 2002 hokejistiem ar 17 punktiem pakāpties uz pirmo vietu turnīra tabulā. Tikpat daudz sakrājuši arī daugavpilieši, par punktu mazāk ir AKO/Mārupei, taču komandas aizvadījušas par vienu un diviem mačiem vairāk. Savukārt Edgars Cgojevs ar 15 un Elviss Kaimiņš ar 13 punktiem iekārtojušies arī rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī, tiesa, šobrīd tur ir visai liela drūzmēšanās – 15 punktu ir arī Daugavpils komandas uzbrukuma līderim Ivanam Kokinam, 13 sakrājis Ričards Beņislavskis no Mārupes, bet vēl par punktu mazāk ir viņa komandas biedram Aleksandram Frīdenbergam.

3. novembrī Venta 2002 savā laukumā uzņems komandu IHS/Prizma, kas, aizvadījusi par vienu maču vairāk, sakrājusi par četriem punktiem mazāk.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: