28. augustā, Jaunrades namā no plkst. 13.30 notiks ikgadējā Ventspils pilsētas pedagogu konference, kuru ikvienam būs iespēja vērot tiešraidē pašvaldības mājaslapā www.ventspils.lv

Konferences laikā Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane pastāstīs par infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes uzlabošanu izglītības iestādēs 2019. gada vasarā. Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta vadītāja Inguna Rudēvica kopā ar pedagogiem pārrunās izglītojamo sniegumu 2018./2019. mācību gada valsts pārbaudes darbos, kā arī pastāstīs par jau paveikto un vēl iecerēto Metodiskā dienesta darbībā. Savukārt Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Jana Jansone stāstīs par 2019./2020. mācību gada aktualitātēm.

Konferencē viesosies arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, tajā skaitā Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Pasākuma noslēgumā notiks diskusija ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, pārrunājot dažādus ierosinājumus.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Katja 28.08.2019, 10:30:04

    Vai izglītības jomā pilsētā ir sagaidāmas kādas būtiskas pārmaiņas jaunajā semestrī? Varbūt kādas jaunas apmācības skolotājiem? Pēdējā laikā patiešām var just, ka esam uz tāda kārtīga digitāla viļņa, jaunie uzņēmēji, Digitālais centrs kārtīgi strādā, un jaunieši daudz apkārt runā par IT lietām. Drīz kļūsim ne tikai par ziedu galvaspilsētu, bet arī par digitālo galvaspilsētu.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 29.08.2019, 15:39:42

    Labdien!
    Būtiskākās pārmaiņas 2019./2020. mācību gadā sagaida pirmsskolas izglītības iestādes, jo tās sāks darbu saskaņā ar jaunajām pirmsskolas izglītības vadlīnijām. Tāpat nākamajā mācību gadā strādāsim pie tā, lai sekmīgi realizētu pāreju no pirmsskolas izglītības uz sākumskolas izglītību, jo no 2020./2021. mācību gada kompetenču pieejā balstīts mācību saturs tiks ieviests arī skolās.
    Jaunā mācību satura ietvaros paredzēta dabaszinātņu un tehnoloģiju jomu stiprināšana, tāpēc kā viena no nākamā mācību gada izglītības prioritātēm Ventspils pilsētas izglītības iestādēs izvirzīta izglītojamo iesaiste tieši STEM jomā.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 29.08.2019, 15:40:45

    Pedagogu profesionālā pilnveide notiek regulāri, organizējot dažādas profesionālās pilnveides apmācības un pieredzes apmaiņas pasākumus gan Ventspilī, gan citviet valstī. Runājot tieši par IT jomu, jāpiemin rīcības programma datorprasmju apguvei, kas Ventspilī tiek īstenota jau kopš 2015. gada septembra. Tā paredz regulāras nodarbības pedagogu kvalifikācijas celšanai, lai atbalstītu un sekmētu jaunu mācību metožu un digitālo mācību līdzekļu ieviešanu skolās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: