28 gadus vecumā par profesionālās karjeras beigšanu paziņojis ventspilnieks Dāvis Lejasmeiers, kurš pagājušajā sezonā bija pārcēlies uz Lietuvas čempionātu, bet traumas dēļ tajā spēlēja pavisam maz.

Par savu lēmumu beigt basketbolista karjeru Lejasmeirs paziņoja Facebook ierakstā: «Šīs nav atvadas, bet gan pateicības vārdi. Paldies par to, ka tik ilgi biji manā dzīvē. Paldies par mācībām, ko man devi. Paldies par visām emocijām, kuras citur nenoķersi. Paldies par labajām atmiņām, lieliskajiem cilvēkiem un izveidoto draudzību. Tagad pienācis laiks jauniem izaicinājumiem.» Dāvis min, ka tagad mēģinās savus spēkus grafiskajā dizainā.

Spēlētājs profesionālās gaitas sāka BK Ventspils, kur pavadīja sešas sezonas, tiesa, šajā laikā arī tika izīrēts liepājniekiem. 2015. gadā Lejasmeiers pārcēlās uz Zviedrijas Sodertalje King, kur aizvadīja divas sezonas, kļūdams par nacionālā čempionāta uzvarētāju un arī startējot FIBA Eiropas kausā. Pēc tam sekoja viena sezona Polijas komandā Miasto Szkla, bet pagājušajā vasarā Lejasmeiers pārcēlās uz Lietuvu, kur pievienojās Prieņu klubam, kurā savainojuma dēļ gan aizvadīja vien divus mačus.

Lejasmeiers ir pārstāvējis gan Latvijas U20, gan pieaugušo izlasi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Māris 03.09.2019, 18:00:54

    28 gadi, beidz karjeru?

  • -1
    keda 03.09.2019, 19:33:26

    Traumas...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: