6. augustā Ventspils Augstskolā notiks sadarbības memoranda parakstīšana starp Ventspils Augstskolu (VeA) un Dev Sanskriti Universitāti, Indijā.

VeA viesosies Sanskriti Universitātes prorektors Dr. Chinmay Pandya. Tiks pārrunāta iespējamā sadarbība starp augstskolām un VeA tiks iepazīstināta ar Dev Sanskriti Universitātes Baltijas Centru, kurā aktīvu dalību ņem jau vairākas Latvijas un Lietuvas augstskolas.

Sanskriti Universitātes studijas ir balstītas pēc Shri Ram Sharma Acharya Ji redzējuma. Viņš bija revolucionārs zinātnieks un viens no zināmākajiem filozofiem Indijā. Viņa izglītības filozofija bija nodrošināt bezmaksas izglītību studentiem, kuri to ir pelnījuši, bet apmaiņā pret brīvo izglītību, kvalificētajiem studentiem ir jāizmanto apgūtās prasmes brīvprātīgā darbā, sabiedriskajā sektorā. Universitāte ātri ieguva starptautisku atpazīstamību dēļ savu seno un mūsdienu dinamisko sajaukumu, kā arī pateicoties unikālajai pieejai studentu personiskajai un intelektuālajai attīstībai.

90 akru lielā studentu pilsētiņa atrodas Himalaju apkārtnē un ir gan skaista, gan moderna. Pilsētiņā ir datoru laboratorijas, modernākās bibliotēkas, laboratorijas un multimodālā poliklīnika. Tā arī lepojas ar pasaules slaveno, ikgadējo Starptautisko jogas, kultūras un garīguma festivālu. Universitātei ir viena no lielākajām un labākajām Indijas jogas un veselības nozares fakultātēm, kas līdz šim jogas disciplīnā ir izveidojusi maksimālu skaitu doktorantu, NET / JRF un Starptautisko apbalvojumu saņēmējus.

Universitāte piedāvā apgūt studiju programmas dažādās jomās, piemēram, animācijas un mediju studijas, žurnālistiku un masu komunikāciju, datorzinātnes, jogu un cilvēku apziņu, holistisko veselību, vēsturi un kultūru, mūziku, tūrismu, lauksaimniecības uzņēmējdarbību un attīstību, vides zinātni, valodniecību, humanitārās zinātnes, psiholoģiju u.c.

Universitātei ir vairāk nekā 45 starptautiskas sadarbības ar atzītām starptautiskām institūcijām ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Itālijā, Latvijā, Lietuvā, Indonēzijā, Ungārijā, Ķīnā, Japānā, Krievijā, Spānijā, Polijā, Portugālē un Korejā. Sakriti universitāte ir arī Sadraudzības universitāšu asociācijas (ACU), kā arī Indijas universitāšu asociācijas (AIU) locekle un pašreizējā akadēmiskajā semestrī uzņem lielu skaitu starptautisko studentu no vairāk nekā 14 valstīm. Sanskriti Universitāte ir arī pirmā Baltijas kultūras un studiju centra rīkotāji visā Āzijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: