Ventspilī pieredzes apmaiņā un profesionālās pilnveides vizītē viesojās Rojas vidusskolas pedagogi un vadības komanda, lai iepazītos ar mācību un metodisko darbu Ventspils skolās.

Dienas iesākumā Rojas ciemiņi sadalījās grupās un apmeklēja vairākas skolas: Centra sākumskolu, 2. pamatskolu, 2., 4. un 6. vidusskolu, kā arī Ventspils Valsts 1. ģimnāziju. Skolās pedagogiem bija iespēja vērot mācību stundas, pēc kurām viesi varēja pārrunāt redzēto, uzdot jautājumus un iepazīties ar darba organizāciju.

Pēc skolu vizītēm viesi apmeklēja Digitālo centru, kur iepazinās ar skolēnu interešu izglītības nodarbību piedāvājumu, kā arī piedalījās nodarbībā par robotikas un tehnoloģiju izmantošanu mācību procesā.

Dienas noslēgumā viesi pulcējās 1. ģimnāzijas telpās, lai kopā pārrunātu dienā redzēto un iegūto. Viesi atzina, ka Ventspils skolu mācību stundās valda brīva un labestīga gaisotne, stundas ir strukturētas, starp skolēniem un skolotājiem ir aktīva sadarbība. Pedagogi guva arī noderīgus padomus un idejas, kuras varēs īstenot savā skolā, piemēram, mācību stundas bez zvaniem, ko īsteno 4. vidusskola, kā arī dažādas metodes, kas palīdzētu skolēniem domāt.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Sanija 21.03.2019, 13:18:11

    Oho, pirmo reizi ko tādu dzirdu - mācību stundas bez zvaniem! Vai sen jau 4.vidusskolā tādas ieviestas? Interesanti gan - kādēļ un ko tas dod? :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: