Ceturtdien, 1. novembrī, pilsētas domē tika parakstīts piecu gadu ilgs sadarbības līgums ar Ventspils pilsētas pašvaldību un Latvijas Universitāti. Sadarbības mērķis ir ventspilnieku izglītības līmeņa paaugstināšana un mūžizglītības koncepcijas īstenošana.

Pasākumā piedalījās Ventspils pilsētas domes un Izglītības pārvaldes pārstāvji, kā arī Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, prorektore Ina Druviete, Reģionālā centra direktore Gunta Kraģe un Kuldīgas un Ventspils filiāļu direktore Ruta Karloviča.

Piecu gadu garumā Latvijas Universitāte Ventspils filiālē vai Rīgā studējošajiem ventspilniekiem piedāvās prakses iespējas pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, sniegs metodisko un organizatorisko palīdzību izglītības jautājumos. Tāpat ar Ventspils pašvaldību kopīgi tiks organizētas nozaru speciālistu lekcijas, semināri un diskusijas.

Latvijas Universitātē studējošie ventspilnieki varēs izvēlēties rakstīt kvalifikācijas, bakalaura un maģistra darbus saskaņā ar Ventspils pilsētas attīstības programmu. Savukārt izglītības iestāžu audzēkņiem būs iespēja izmantot Latvijas Universitātes zinātniskās laboratorijas pētniecisko darbu izstrādēm, bet izglītības iestāžu darbiniekiem būs iespēja izmantot Latvijas Universitātes bibliotēkas resursus, organizēs un īstenos koncertus, meistarklases un radošos pasākumus.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    ozols 01.11.2018, 15:09:00

    Jauniešiem iespēja, super!

  • -2
    Ivars Jansons 01.11.2018, 19:50:23

    Va ta nevajadzēja otrādi, - veči stāv kājās, bet dāmas sēd? Kas notiek ar kuratoru???

  • -3
    Ivars Jansons 01.11.2018, 21:43:49

    Kāpēc līgumu paraksta kaut kāds tiesvedībās sapinies kurators, nevis VeA rektors?

  • -3
    arcus 02.11.2018, 07:42:25

    Jūs laikam rakstus pat nelasiet, bet kā bērns skatieties tikai bildes. Rakstā skaidri teikts, ka līgums ir starp pašvaldību un Universitāti!!! Vai vienreiz nepietiek izgāzt savas negācijas?

  • -1
    Egils Liepins 01.11.2018, 22:14:38

    Ko spārnotais virsuzraugs saka par VeA troļļiem? Vai tiem arī būs sadarbības iespējas?

  • -3
    ^^—^^ 02.11.2018, 08:52:59

    Man ir prieks par šiem sadarbības projektiem. Jo izglītībā izaugt līdz galam nevar nekad, tādēļ ir ļoti būtiski, ka Tev ir lielāki brāļi (LU), kas palīdz realizēt dažādus projektus, palīdz attīstīt prasmes un aug līdzi visam jaunajam. Malači - lai izdodas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: