BK Ventspils basketbolisti tikuši pie otrās uzvaras šajā Čempionu līgas sezonā, savā laukumā vispirms pamatlaika beigās gūstot piecus puntus 17 sekundēs un izzraujot pagarinājumu, kur izskaņā tika nosargāts viena punkta pārsvars un ar 93:92 pieveikta MHP Riesen komanda.

Pirmās ceturtdaļas spilgtākā epizode bija Ingus Jakoviča piespēle un Jāņa Bērziņa bumbas trieciens grozā no augšas, tomēr uzbrukumā ritmu labāk juta "Ludwigsburg", kas ieguva sešu punktu pārsvaru. Pie tam pēc pauzes Malkolms Hils realizēja tālmetienu un ieguva plus deviņi vāciešiem, kamēr "Ventspils" bilance no distances šajā brīdī bija pavisam nelaimīga – 0/5.

Protams, realizēts tālmetiens bija tikai laika jautājums, un veiksmīgs nogrieznis padevās Āronam Džonsonam, Usmanam Dramē un Rihardam Lomažam – pirmais iemeta no distances, otrais pēcāk iespaidīgi bloķēja metienu un ievadīja uzbrukumu otrā virzienā, ko ar trīspunktnieku pabeidza trešais, panākdams 30:33. Turklāt Džonsons mazliet vēlāk vēlreiz bija precīzs no perimetra.

Tomēr pirmā puslaika izskaņa tika aizvadīta kā pa viļņiem, un "Ludwigsburg" izdevās atjaunot iepriekšējo pārsvaru – plus deviņi. Hils savas komandas pēdējā uzbrukumā iemeta tālmetienu, "Ventspils" savā pēdējā uzbrukumā izspēlēja līdz brīvam Lomaža trīspunktniekam, bet viņš netrāpīja. Kurzemniekiem puslaikā metienos no distances bija 4/12, bet vācieši meta daudz precīzāk – 5/7.

Robertam Štelmaheram puslaika pārtraukumā izdevās sakārtot komandas spēli, un "Ventspils" sāka pakaļdzīšanās misiju, strauji sadeldējot deficītu. Kad uz tablo bija 48:49, Lomažam bija iespēja komandu pēc ilgāka pārtraukuma izvirzīt vadībā, un viņš trāpīja sarežģītu tālmetienu, tomēr pirms tam tika fiksēts nostaigāts. Ko nepaveica Lomažs, to paveica Džonatana Arledža soda metieni, un "Ventspils" bija vadībā.

Pirms noslēdzošās ceturtdaļas ventspilniekiem bija sešu punktu pārsvars. Varēja būt vairāk, bet Jakovičs neiemeta soda metienu un Hils otrā laukuma galā līdz ar sirēnu trāpīja akrobātisku metienu. Tomēr problēmas joprojām sagādāja stabilitāte – pārsvars saruka, un pēc piecām minūtēm vadībā jau bija "Ludwigsburg".

Abas komandas turējās līdzās, un uzvarētājs pamatlaikā neizšķīrās. "Ventspils" rindās par antivaroni varēja kļūt Džonsons, kurš 65 sekundes pirms beigām nenoķēra Lomaža piespēli. Tobrīd mājiniekiem bija mīnus trīs. Aizsardzība tika noturēta, bet nākamajā uzbrukumā Džonsons driblā sapinās kājās un uzdāvināja "Ludwigsburg" divus punktus ātrajā uzbrukumā - 79:84 21 sekundi līdz pamatlaika beigām.

Tiesa, cerība vēl bija dzīva, jo 14 sekundes līdz beigām ventspilnieki piespieda pretiniekus kļūdīties un pie 81:84 ieguva uzbrukumu. Iniciatīvu uzņēmās Lomažs, kurš trāpīja tālmetienu un septiņas sekundes pirms beigām panāca izlīdzinājumu. "Ludwigsburg" gan bija iespēja izraut uzvaru, Džordons Krofords izmānīja Māri Gulbi, bet sarežģīto metienu trāpīt nespēja. Pagarinājums.

"Ventspils" sāka ar piektā ātruma ieslēgšanu un 6:0 izrāvienu, kamēr viesiem bija vajadzīgas vairāk nekā divas minūtes, lai beidzot bumba ielidotu grozā. Taču atkal sekoja nestabilitāte, un Hila tālmetiens samazināja deficītu līdz minimumam. Pie tam 4,7 sekundes pirms beigām "Ludwigsburg" ieguva uzbrukumu, tiesa, tas bija jāsāk no laukuma savas puses. Sarežģīts metiens bija neprecīzs, un ventspilnieki izcīnīja smagu uzvaru.

A grupas tabula

V Komanda U Z +/- Pt
1. Murcia 5 0 +61 10
2. Nizhny Novgorod 2 3 -21 7
3. Banvit 3 1 +54 7
4. Anwil 2 3 -4 7
5. Le Mans 2 3 -30 7
6. Avellino 3 1 +26 7
7. Ventspils 2 3 -35 7
8. Ludwigsburg 0 5 -51 5

 

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    keda 06.11.2018, 23:15:21

    Šis bija WOW! Gandrīz 2x norakt spēli un tomēr vinnēt +1 pagarinājumā! Malači, ko te lai vēl saka! :)

  • 0
    Opaps 07.11.2018, 21:40:42

    Neatceros , kad pēdējo reizi biju tik uzvilkts. Labi ,ka uzvarējām.

  • 0
    еs 08.11.2018, 16:22:58

    ''Ludwigsburg'' ir ļoti neparocīga pretiniece - ne pagājušajā sezonā (12-2), ne šajā (par spīti 0-4). Un viņi bija ļoti motivēti pārtraukt savu zaudējumu sēriju Ventspilī.

    Un labi, ka BKV nenoraka sodiņi. :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: