Izglītības pārvalde Ventspils pamatskolu un vidusskolu 7.-9. klašu audzēkņiem piedāvā iespēju iesaistīties nodarbību ciklā “Inženierzinātne”. Nodarbības sāksies novembrī un tajās varēs piedalīties kopumā 120 skolēni.

Nodarbībās, veicot dažādus praktiskus eksperimentus inženierzinātnēs un fizikā, būs iespēja rast priekšstatu un izpratni par to, ka tehniskie sasniegumi inženierzinātnēs un fizikā balstās uz noteiktiem pamatprincipiem. Praktiskie eksperimenti tiks veidoti tā, lai lielāko daļu no tiem audzēkņi varētu patstāvīgi ar viegli pieejamiem materiāliem turpināt pašattīstības veicināšanai, kā arī, piemēram, pētniecisko darbu izstrādei.

Nodarbībās tiks aplūkotas tēmas mehānikā, elektronikā, termodinamikā un optikā. Tēmu ietvaros tiks pētīta apkārtējās vides ietekme uz elektriskajiem slēgumiem, veidoti enerģijas avoti, pielieti dažādi sensori elektronikā, kā arī tiks pētīti saules paneļi un to pielietojumu mūsdienu tehnoloģijās.

Nodarbību ciklā plānotas 12 praktiskas nodarbības no 2018. gada novembra līdz 2018./2019. mācību gada beigām. Nodarbības notiks sestdienās Ventspils Augstskolas telpās.

Pieteikties uz nodarbībām var savā skolā līdz 31. oktobrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: