Izdevniecība „Liels un mazs” sadarbībā ar bibliotēkām un izglītības iestādēm uzsākusi starptautisku lasītveicināšanas programmu „Mūsu mazā bibliotēka” 4-8 gadus veciem bērniem, kurā piedalās arī Pārventas bibliotēka, iesaistot projektā ap 100 audzēkņu no Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēm.

„Mūsu mazās bibliotēkas” mērķis ir veicināt bērnu interesi par literatūru un ilustrāciju, kā arī rosināt bērnus uz dažādām radošām nodarbēm. Projektā iesaistītie bērni kopā ar bibliotekāri, skolotāju, audzinātāju lasa bilžu grāmatas, runā par tām un veic radošus uzdevumus. Šoruden izdevniecība „Liels un mazs” izdos darba burtnīcas, kurās bērniem būs iespēja sastapt grāmatās iepazītos varoņus, bet uzdevumi būs saistīti ar skaitīšanu, lasīšanu, rakstīšanu, zīmēšanu un citām nodarbēm.

Pārventas bibliotēka lasītveicināšanas programmā iesaistījusi Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu „Varavīksne”, „Pasaka”, „Margrietiņa” un „Saulīte” audzēkņus. Projektā tuvākajā laikā iesaistīsies arī Ventspils Bērnu bibliotēka.

2018. gada oktobrī un 2019. gada februārī Latvijā viesosies grāmatu autori no Polijas, Slovēnijas un Igaunijas, kas tiksies ar bērniem, vadīs darbnīcas, stāstīs par savu grāmatu un valsti. Autori tiksies ar bērniem ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas vietās, kurās bērni visaktīvāk būs iesaistījušies projektā.

„Mūsu mazajā bibliotēkā” iekļautas šādas grāmatas:

Pšemislavs Vehterovičs, Marta Ludviševska "Vista vai ola?" (tulk. Ingmāra Balode);

Pšemislavs Vehterovičs, Emilija Džubaka "Lūdzu, apskauj mani" (tulk. Ingmāra Balode);

Majda Korena, Agata Dudeka "Uzvāri man pasaciņu!" (tulk. Māra Gredzena);

Peters Svetina, Damjans Stepančičs "Brīnumu gredzens" (tulk. Māra Gredzena);

Hilli Randa, Katerīne Zaripa "Sniegbaltais un ogļmelnais" (tulk. Maima Grīnberga);

Mārtiņš Zutis "Nenotikušais atklājums".

Projekts ilgs līdz 2019. gada maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: