Izglītības pārvalde sadarbībā ar Ventspils Augstskolu pirmo reizi Latvijā vidusskolēniem piedāvā vēl nebijušu nodarbību ciklu – Jauno Tulkotāju skolu. Nodarbības notiks reizi mēnesī un tās vadīs pieredzējuši Ventspils Augstskolas pasniedzēji un praktizējoši tulki-tulkotāji.

Jauno Tulkotāju skolas nodarbības paredzētas gan Ventspils, gan citu pilsētu skolu 10.-12.klašu skolēniem, kas interesējas par svešvalodu apguvi un vēlas padziļināt savas zināšanas un prasmes, kā arī tiem, kas vēlas savu nākotni saistīt ar tulkošanu.

Par to, kāpēc Tulkotāju skola tika izveidota, Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Inguna Rudēvica atbild, ka jau vairākus gadus Ventspils vidusskolēniem ir iespējams mācīties Jauno Biologu skolā, Ķīmiķu skolā un Fiziķu skolā, tādēļ sadarbībā ar Ventspils Augstskolu tika realizēta Jauno Tulkotāju skola tiem izglītojamiem, kuriem interesē humanitārie mācību priekšmeti. “Organizējot šīs skolas aicinām skolēnus, kuriem īpaši interesē bioloģija, ķīmija, fizika vai tulkošana. Nodarbībās viņi gūst jaunas zināšanas, kas noderēs, izvēloties savas nākotnes profesijas,” informē Rudēvica.

Savukārt Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes dekāns Guntars Dreijers skaidro, ka tulkošana ir svarīga tautsaimniecības nozare un tai ir liela nozīme daudzvalodīgajā un daudzkultūru Eiropas Savienībā. “Tulkošana veicina saprašanos starp tautām, informācijas apriti un nostiprina kontaktus starp uzņēmumiem. Mēdz teikt, ka tā ir salīdzināma ar eksaktu mākslu, tāpēc tulkošana ir piemērota plašam interesentu lokam,” norāda Dreijers.

Nodarbības plānotas katra mēneša otrajā sestdienā un Ventspils skolēniem tās finansēs Ventspils pašvaldība. Kopumā Jauno Tulkotāju skolu varēs apmeklēt 30 skolēni.

Skolai iespējams pieteikties līdz 20. oktobrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: