Pašvaldības SIA ŪDEKA atgādina, ka piedāvā dažādus veidus, kā padarīt rēķinu saņemšanu un apmaksāšanu pēc iespējas vienkāršāku saviem klientiem.

Uzņēmums piedāvā iespēju rēķinus saņemt e-pastā ne tikai daudzdzīvokļu māju, bet arī privātmāju iedzīvotājiem. Rēķinu saņemšanu elektroniski iespējams pieteikt, sūtot e-pastu uz abon.udeka@ventspils.lv, norādot:

  • vārdu un uzvārdu;
  • klienta kodu (tas atrodams kādā no iepriekš saņemtajiem rēķiniem) vai līguma numuru;
  • e-pasta adresi.

Pašvaldības SIA ŪDEKA aicina izmantot iespēju rēķinus saņemt elektroniski, jo tas ir ērtāk, ātrāk un videi draudzīgāk. Šo iespēju izmanto jau vairāk nekā 75% daudzdzīvokļu māju klientu un 60% privātmāju klientu.

Uzņēmums aicina arī tos klientus, kuri šobrīd rādījumus paziņo papīra veidā, izvērtēt iespēju to darīt elektroniski Klientu portālā https://www.klientiem.udeka.lv, kura lietošana ir ļoti vienkārša un ērta.

Rēķinu saņemšana elektroniski un Klientu portāla izmantošana nodrošina arī citas priekšrocības:

  • atgādinājumu saņemšanu par skaitītāju rādījumu nodošanu savā e-pastā katra mēneša 25. datumā;
  • iespēju apskatīt iepriekšējo mēnešu rēķinu būtiskāko informāciju (summu, apmaksas datumu, laika periodu, par kādu izrakstīts rēķins);
  • informāciju par skaitītāju verificēšanas datumu, kā arī paziņojumu saņemšanu savā e-pastā, kad verifikācijas termiņš tuvojas beigām.

Kā jau iepriekš esam informējuši, iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja saņemt arī e-rēķinus Swedbank internetbankā, kur tos var ērti apmaksāt ar pāris klikšķiem. Aicinām klientus, kuri izmanto Swedbank pakalpojumus, pieteikties šai iespējai, lai internetbankā saņemtu e-rēķinu par aktuālo norēķinu periodu. Rēķinus vienlaicīgi iespējams turpat internetbankā uzreiz arī apmaksāt, netērējot laiku, pārrakstot rēķinā ietverto informāciju. Šobrīd šo pakalpojumu izmanto jau vairāk nekā 650 mūsu klientu.

Lai saņemtu e-rēķinus Swedbank internetbankā, klientiem internetbankas augšpusē ir jāatver sadaļa Maksājumi un zem tās esošā apakšsadaļa E-rēķini, kur izvēlnē jāatzīmē Pieteikt jaunu e-rēķinu. Pēc tam piedāvātajā uzņēmumu sarakstā jāatrod ŪDEKA PSIA, jāaizpilda prasītie klienta dati un jāseko norādītajām pieteikumu apstiprinošajām darbībām.

Pašvaldības SIA ŪDEKA pateicas klientiem, kas vienmēr laikā nodod skaitītāju rādījumus un savlaicīgi veic rēķinu apmaksu.

Rēķinus saņemt elektroniski ir ērtāk, ātrāk un videi draudzīgāk!

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    Tepatvien 12.10.2018, 07:43:51

    Te ir runa tikai par vienu veidu kā saņemt un nomaksāt Ūdekas rēķinus. Un vai Ūdeka ir atkarīga no Swedbankas ka tik atklāti to reklamē? Ja nu kādam nav konts taja bankā. Vai Ventspilī ir arī pašvaldības norēķinu centrs kā, piemēram, Saldū, kur var aiziet ar skaidru naudu un samaksāt rēķinus bez augstām komisijas likmēm?

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 15.10.2018, 08:07:16

    Par pašvaldības SIA "ŪDEKA" pakalpojumiem iespējams norēķināties arī pašvaldības SIA "ŪDEKA" Klientu daļas kasēs – Talsu ielā 65 un Pils ielā 12 (Pils ielas kasē iespējams norēķināties arī par patērēto siltumenerģiju un sadzīves atkritumu apsaimniekošanu gan skaidrā naudā, gan ar bankas karti bez papildu maksas), banku filiālēs vai jebkurā citā komunālo maksājumu pieņemšanas vietā, bet šis raksts publicēts, lai atgādinātu iedzīvotājiem, kuri vēl šobrīd izmanto rēķinu saņemšanu papīra veidā, ka ir iespējams tos saņemt elektroniski, kā arī lai uzsvērtu Klientu portāla izmantošanas priekšrocības un iespēju saņemt e-rēķinus, norādot, ka ir veidi, kā rēķinu saņemšanu un apmaksāšanu padarīt ērtāku un izdevīgāku.
    Pašvaldības SIA “ŪDEKA” nav vienīgais uzņēmums, kas piedāvā e-rēķinu saņemšanas iespēju. Ventspils ir pirmā pašvaldība Latvijā, kur visi komunālos pakalpojumus sniedzošie uzņēmumi un Izglītības pārvalde piedāvā iedzīvotājiem saņemt rēķinus elektroniski Swedbank internetbankā.

  • -1
    Kārlis_ 12.10.2018, 08:28:08

    Jautājums @Ūdeka!
    Kapēc iedzīvotājiem ir jāmaksā kopējais mājas iztrūkums/parāds?
    Kas notiek tad, kad pārādnieks nosedz savas saistības?
    Kāds ir scenārijs patēriņa aprēķinam mājai, ja kādā no dzīvokļiem nav vispār ūdensskaitītāju un tiek maksāts par vienu deklarēto personu?



    Paldies!

  • 0
    Kārlis_ 12.10.2018, 15:40:21

    @Ūdeka A uū A uū!

  • -1
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 15.10.2018, 08:08:07

    Katra atsevišķā dzīvokļa rēķinu apmaksa vai neapmaksa neietekmē daudzdzīvokļu mājai sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu uzskaiti un mājas kopējā patēriņa sadales principus starp dzīvokļiem. Katrs parādnieks ir atbildīgs par sava parāda nomaksu un nevienam citam nav jāapmaksā cita parāds.
    Atbilstoši MK noteikumos Nr. 524, Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumā un pakalpojuma līgumā noteiktajam norēķinos par ūdenssaimniecības pakalpojumiem tiek ņemts vērā mājas kopējā ūdens patēriņa skaitītājs, un starpība starp tā rādījumu un dzīvokļos uzstādīto skaitītāju rādījumu kopsummu tiek sadalīta un uzrēķināta papildus individuālajam patēriņam atbilstoši dzīvojamās mājas īpašnieku (dzīvokļu īpašnieku) pieņemtajiem lēmumiem.
    Ja mājā ir kāds dzīvoklis, kurā nav uzstādīti ūdens patēriņa skaitītāji, bet ūdens tiek izmantots, un ja šai mājai rodas ūdens patēriņa starpība, šī starpība tiek uzrēķināta attiecīgajam dzīvoklim, kurā nav skaitītāju. Normas par deklarētām personām netiek piemērotas.

  • -1
    Anita 12.10.2018, 13:31:38

    Jā, kāda mārrutka pēc ir ūdens skaitītāji, ja es nevaru maksāt par patērēto, bet allaž jāmaksā vēl par kādu?

  • -1
    Mikess 12.10.2018, 23:22:37

    Dīvaini - ''Uzņēmums piedāvā iespēju rēķinus saņemt e-pastā ne tikai daudzdzīvokļu māju, bet arī privātmāju iedzīvotājiem...'' To var saprast ka arī privātmājām ir pieejami interneta pakalpojumi un ir e-pasti beidzot???? Da kaut pagrabā ievelk internetu un lieto e-pastu! Tas ,ka eksistē arī mobilie bezvadu interneti Ūdeka arī nav lietas kursā laikam. Izspiedējkantoris ar mahinacijām krāpj pilsētas iedzīvotājus ,liekot tiem maksāt par parādniekiem! Taču kad to vairs nav tad loģiski ,ka arī tās summas neatgriež!

  • 0
    lainels 13.10.2018, 13:51:52

    Jautājums Ūdekai- kurā datuma un cikos tiek norakstītīti ūdens skaitītāja rādijumi? un 2 jautājums- kā var būt, ka visu gadu katram dzīvoklim pieliekklāt pie ūdekas rēķina gandrīz 1 kubu? 72dzīvokļu mājā. Tas nozīme ka visu kautkur tek ūdens, jo pat nozagt tādu apjomu nu nav reali ? Vai arī zog puse mājas iedzīvotāju. Kā ta var būt? Tas nozīmē ka par partēriņu maksā tikai godīgi cilvēki!!!! TAS NU GAN NAV GODĪGI!!

  • -1
    Margrieta. 18.10.2018, 16:25:01

    Iegādājies spēcīgus neodīma magnētus,un nemaksā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: