Pirmdien Ventspilī viesosies Pudongas Jaunā rajona delegācija no Ķīnas. Pudongas Jaunais rajons ir nozīmīgs uzņēmējdarbības un tirdzniecības centrs Ķīnas lielākajā pilsētā Šanhajā.

Vizītes iesākumā viesi apmeklēs Ventspils Brīvostas pārvaldi, kur tiksies ar pilsētas domes un brīvostas vadības pārstāvjiem. Pēc tam Pudongas delegācija viesosies Digitālajā centrā, Rakstnieku un Tulkotāju mājā, kā arī aplūkos topošo Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēku. Delegācijas sastāvā ir Pudongas jaunā rajona valdības pārstāvji, kuri pārrauga tirdzniecības un kultūras jomas, kā arī viedo pilsētu projektus. Pudongas delegāciju vadīs Ķīnas Tautas politiskās konsultatīvās konferences Pudongas Jaunā rajona komitejas priekšsēdētājs Jans Hu.

Pudongas pārstāvji Ventspilī viesojušies arī iepriekš – 2017. gada 14. septembrī, kā arī 2016. gada 16. jūnijā –, kad tika parakstīts saprašanās memorands par abpusēju sadarbību kultūras, ekonomikas, tirdzniecības un zinātnes jomās.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    keda 11.10.2018, 16:46:01

    Reizi gadā brauc, bet tik vien kā sapratuši, ka jāsadarobjas... Laikam jau mums tos ķīniešus baigi vajag. bet šie kaut kā neparakstās, bet nu lai tik brauc.

  • 0
    Arnis Junge 12.10.2018, 08:25:54

    Jautājums Brīvostai - varbūt zināt vai kāds no Ķīnas vai Japānas ir gatavs attīstīt/izveidot uzņēmumu Ventspilī? Gribētos redzēt šīm vizītēm arī darba augļus.

  • 0
    Brivosta 15.10.2018, 18:41:13

    Ventspilī jau darbojas uzņēmums, kurā investējuši ķīnieši. Vienotās apkures un dzesēšanas sistēmas komponentu rūpnīca Wasserkabel Baltic ražo jaunās paaudzes apkures un gaisa dzesēšanas sistēmas. Šī rūpnīca tika svinīgi atklāta pērn maijā Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, atklāšanā piedalījās arī ķīniešu akcionārs Xianjun He. Ventspils brīvostas pārvalde turpina strādāt pie Ķīnas un citu valstu investīciju piesaistes, akcentējot pilsētas un ostas priekšrocības - labi attīstīto infrastruktūru, pievilcīgos nosacījumus zemes un ēku izmantošanai, kā arī uzņēmumiem labvēlīgo politiku, ko papildina iespējas kravu loģistikā uz Skandināviju un visu pasauli.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: