Jau trešo gadu konkurss “Ventspils IT challenge” 1. – 12. klašu skolēnus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aicina sacensties un pierādīt savas prasmes radošā tehnoloģiju pielietošanā. Konkurss notiks divās kārtās un sāksies 10. septembrī ar neklātienes kārtu, kas ilgs līdz 12. oktobrim un kuras laikā būs jāizpilda atlases uzdevums.

Labākās komandas tiks aicinātas uz Ventspili no 7. līdz 9. novembrim sacensties lielajā finālā. Kopējais naudas balvu fonds ar katru gadu aug, un šogad tas ir jau gandrīz 12 000 EUR. Naudas balvas saņems visa komanda, tajā skaitā komandas skolotājs. Pieteikšanās notiek konkursa mājas lapā www.ventspilsitc.com.

Konkursa neklātienes kārtā no 10. septembra līdz 12. oktobrim skolēniem būs patstāvīgi jāveic dažādi uzdevumi. Pēc to izvērtēšanas tiks noteikti finālisti, kuri tiks aicināti uz konkursa klātienes kārtu. Savukārt konkursa klātienes kārta Ventspilī jaunākajiem skolēniem (A grupai) notiks no 8. – 9. novembrim, bet pārējo grupu skolēniem dienu ilgāk – no 7. līdz 9. novembrim.

Pirmajā dienā vecākie skolēni iepazīsies, veidos starptautiskas komandas un piedalīsies dažādās aktivitātēs, kas ļaus dibināt kontaktus un iepazīt Ventspili. Otrajā dienā konkursam pievienosies jaunākie dalībnieki un visi skolēni mērosies spēkiem, pildot konkursa fināla uzdevumus. Dienas noslēgumā plānoti vakara atpūtas pasākumi. Trešajā, konkursa noslēdzošajā dienā, skolēni dosies ekskursijā pa Ventspili un piedalīsies apbalvošanas ceremonijā.

Konkursā ir iespējams pieteikt komandu kādā no četrām vecuma grupām: A (1. – 3. klase), B (4. – 6. klase), C (7. – 9. klase) un D (10. – 12. klase). Katrā komandā startē trīs skolēni un viens skolotājs vai konsultants.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: