Teātra nama Jūras vārti mazajā izstāžu zālē līdz 14. aprīlim apskatāma mākslinieku grupas izstāde XXVIII, kas iepazīstina ar dinamisku jauno mākslinieku paaudzi, vienviet saistot vairākus individuāli izstrādātus projektus un skarot visdažādākos jautājumus.

Ekspozīciju veido Ievas Kraules-Kūnas, Elzas Mednes, Elīnas Plūmes un Martas Dūdiņas-Ozoliņas darbi.

Kraule-Kūna iepazīstina ar skulpturālām maskām, kuru elementi aizņemti gan no antīkajām, gan zinātniskās fantastikas filmu galvas segām. Medne piedalīsies ar instalāciju par noteiktu elementu kopuma mijiedarbību mākslinieces izvēlētā telpā, bet Plūme ar īpaši vietai radītu instalāciju iztirzās dabas iespējamās nozīmes un ar to saistītos apzīmējumus – mākslīgs, skaists, dabisks un citus. Dūdiņa-Ozoliņa, izmantojot skaitļus, matemātiku un krāsas, radījusi personīgās vēstures un stāstu poetizējumus.

Kopš dibināšanas 2009. gadā laikmetīgās mākslas centrs Kim? veicina daudzsološu latviešu mākslinieku agrīnu atklāšanu un atbalstīšanu. Izstāde MMXVIII turpina šo mērķi un nodrošina vislabākos iespējamos apstākļus mākslinieku ideju īstenošanai. Katru gadu Kim? sadarbojas ar teātra namu Jūras vārti un vienu no sava repertuāra izstādēm izrāda arī Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: