1. maijā noslēdzās uzdevumu iesniegšana konkursam informācijas tehnoloģijās “ITiņš 2018”. Kopumā konkursam pieteikušās 44 komandas jeb gandrīz 132 dalībnieki no dažādām Ventspils skolām.

Konkursa pirmajā kārtā skolēniem bija jāpaveic dažādi tehnoloģiju uzdevumi atbilstoši savam vecumposmam. Skolēni no 1. līdz 3. klasei darbojās programmā Scratch un veidoja spēli – labirintu; 4. līdz 6. klases skolēni veidoja animāciju par tehnoloģiju jēgpilnu lietošanu mācību procesā; 7. līdz 9. klases skolēni veidoja video par efektīvu prezentāciju veidošanu un uzstāšanās pamatnoteikumiem; bet vecākie konkursa dalībnieki – skolēni no 10. līdz 12. klasei – veidoja video par to, kā ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību mācību stundas padarīt interesantākas. 

No 2. līdz 9. maijam konkursa žūrija vērtēs iesūtītos darbus, bet rezultāti tiks paziņoti 10. maijā. Savukārt 14. maijā Ventspils Digitālajā centrā notiks svinīga uzvarētāju apbalvošana un labāko darbu skate.

Visvairāk komandu pieteikušās no šādām skolām:

  • Ventspils 2. pamatskola – 9 komandas;
  • Pārventas pamatskola - 7 komandas;
  • Ventspils 4. vidusskola – 7 komandas;
  • Ventspils 2. vidusskola - 6 komandas.

Komandu veidošana notika 4 vecuma grupās, visaktīvākie bijuši sākumskolēni:

  • no 1. līdz 3. klasei – 18 komandas;
  • no 4. līdz 6. klasei – 10 komandas;
  • no 7. līdz 9. klasei – 7 komandas;
  • no 10. līdz 12. klasei – 9 komandas.

Informācijas tehnoloģiju konkurss “ITiņš 2018” šogad norisinās jau 13. gadu un ir kļuvis par tradīciju Ventspilī. Šogad konkurss tiek organizēts kā sagatavošanās posms konkursam “Ventspils IT izaicinājums 2018”.

Konkurss ”ITiņš 2018” tiek organizēts sadarbībā ar Ventspils informātikas skolotāju metodisko apvienību un Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldi.

Konkursa mērķis ir sekmēt jauniešu zināšanu, prasmju, iemaņu un radošuma attīstību praksē, pielietojot dažādas digitālās tehnoloģijas problēmsituāciju risināšanā, komandas darba organizēšanā un izveidoto rosinājumu prezentēšanā, kā arī veicināt Ventspils skolēnu iesaisti konkursā “Ventspils IT izaicinājums”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: