Ventspilī pieredzes apmaiņas vizītē viesojās piecu skolu pārstāvji no Lielvārdes un Ķeguma novadiem. Kopumā pasākumā piedalījās 25 skolotāji un skolu vadība.

Pieredzes apmaiņas mērķis bija redzēt, kā notiek metodiskais darbs Ventspils skolās, pārrunāt, kā tiek nodrošināta skolotāju savstarpējā sadarbība, lai Lielvārdes un Ķeguma ciemiņi gūtu priekšstatu par izglītības jomu Ventspilī.

Dienas iesākumā visi satikās Jauniešu mājā, kur tās vadītājās Kristians Jacevičs pastāstīja par mājas darbību, savukārt pēc tam Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane un vadītājas vietniece Inguna Rudēvica ciemiņus informēja par izglītību pilsētā. Dalībnieki varēja uzzināt par metodisko darbu Ventspils skolās, par darbu ar apdāvinātiem bērniem, kā arī par rīcības programmām mācīšanās kvalitātes uzlabošanai un pedagogu motivācijas programmu.

Pēc diskusijām un sarunām ciemiņiem tika piedāvāta iespēja sadalīties komandās un doties uz kādu no Ventspils skolām, kur varēja tikties ar skolu vadībām un noskaidrot, kā tiek organizēts mācību process un metodiskais darbs attiecīgajā skolā. Tika apmeklēta 1. un 2. pamatskola, 2.vidusskola un Ventspils Valsts 1.ģimnāzija.

Pēc skolu vizītēm viesi devās uz Digitālo centru, kur iepazina centra piedāvātās mācību programmas skolēniem. Pieredzes apmaiņas organizatore Ķeguma komercnovirziena vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā Oksana Grimaļuka-Nazarova atzina: “Digitālais centrs ir vienkārši fantastisks, par tādu var sapņot katra pilsēta!”

Savukārt dienas noslēgumā gan ciemiņi no Lielvārdes un Ķeguma, gan arī Ventspils skolotāji tikās Pārventas bibliotēkā, kur tika pārrunāti dienas iespaidi. Viesi bija vienisprātis, ka apmaiņas pieredzes vizīte bijusi ļoti interesanta, turklāt varēja iegūt idejas, kuras varētu īstenot arī savās skolās. Tāpat viesi apliecināja, ka metode pedagogiem sadarboties un vērot viena otra stundas ir noderīga metode, lai uzlabotu mācību stundu kvalitāti. Secināts, ka šajā pieredzes apmaiņā ikviens ir ieguvējs.

Pasākuma iniciatore un organizētāja Grimaļuka-Nazarova atzīst, ka pasākumu plānoja, jo dzirdējusi, ka Ventspils ir soli priekšā kompetenču pieejā, tādēļ vēlējusies uzzināt ko vairāk. Organizatore ir gandarīta, ka diena bijusi piepildīta un gūtas jaunas idejas, ar kurām varēs dalīties savā skolā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Nah Nahs. 20.04.2018, 10:50:51

    Tas tak Propers!!!

  • 0
    Nah Nahs. 20.04.2018, 16:31:02

    http://www.staburags.lv/novadu-zinas/plavinu-novada/uzteic-darbu-skolas-direktoram-88087?cp=3

  • 0
    Bozij Oduvancik 22.04.2018, 09:01:07

    Kas tas ir Propers ??????

  • 0
    Nah Nahs. 22.04.2018, 11:41:05

    Paprasi kādam,kurš strādājis maizes kombinātā 90.-to gadu beigās...

  • -1
    Bozij Oduvancik 24.04.2018, 17:29:32

    bet es tev jautāju :))))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: