Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 17 izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 13 bija saistīti ar pērnās zāles degšanu.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Skrundas novada Rudbāržu pagastā, kur pērnā zāle dega 3000 m2 lielā platībā, Rucavas novada Dunikas pagastā, kur kūla dega 2555 m2 lielā platībā, Celtnieku ielā Talsos, kur pērnā zāle dega 1500 m2 lielā platībā un Talsu novada Abavas pagastā, kur kūla dega 1500m2 lielā platībā.

Kūlas ugunsgrēks tāpat dzēsts arī Ventspils novada Piltenē, kur pērnā zāle dega 100 m2 platībā. Dienu agrāk šajā statistikā ierakstījās arī Vārves pagasts, kur tika dzēsts kūlas ugunsgrēks 1,8 hektāru platībā

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumā, ja izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD pa tālruni 112.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: