Sestdien divās vietās pilsētā notiks ikgadējā koku stādīšanas talka, kuras laikā, lai bagātinātu iekšpagalmu zaļo infrastruktūru, kopīgi ar iedzīvotājiem paredzēts iestādīt dažādus dekoratīvo koku un krūmu stādījumus.

Šogad koku stādīšanas talka notiks divos iekšpagalmos: plkst. 16 Ventspils kreisā krasta teritorijā starp Jūras ielu, Brīvības ielu un Lielo prospektu (Jūras ielas 3A iekšpagalmā), savukārt, plkst. 16.45 koku stādīšana turpināsies Pārventā teritorijā starp Usmas ielu un Siguldas ielu (Usmas ielas 16 iekšpagalmā).

Katrā no tām tiks ierīkoti dažādi jauni, dekoratīvo koku un krūmu stādījumi, kopumā plānots iestādīt 46 kokus. Šogad pirms gaidāmās koku stādīšanas talkas iedzīvotāji tika uzrunāti un aicināti izteikt viedokli par plānotajiem stādījumiem. Teritorijām blakus esošo ēku iedzīvotājiem pasta kastītēs tika ievietotas informatīvas aptaujas lapiņas ar sagatavotu koku stādīšanas maketu, kur shematiski attēlotas vietas, kurās tiek paredzēti jaunie stādījumi.

Izvērtējot iedzīvotāju sniegtos priekšlikumus, tiks stādīti dažādi dekoratīvi kokaugi, tādi kā Ošlapu kļava, Virdžīnijas sniegpārslu koks, Amūras ceriņš, baltais zīdkoks, Tatārijas kļava, Japānas katsura, baltais pīlādzis, parastās kļavas.

Talkā, kā ik gadu, piedalīsies Ventspils pilsētas domes vadība. Koku stādāmās vietas ierādīs Ventspils labiekārtošanas kombināta un Komunālās pārvaldes speciālisti. Cimdi un darbarīki būs pieejami uz vietas, bet pirms došanās uz talku dalībnieki tiek aicināti izvērtēt laika apstākļus un saģērbties atbilstošos apavos un virsdrēbēs.

Ventspils pilsētas pašvaldība koku stādīšanas talkas organizē jau vairāk ne kā 15 gadus.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -5
    reku 16.04.2018, 17:33:59

    Talka ir laba lieta.
    Tikai,lūdzu,bez Lemberga un viņam pietuvināto personu piedalīšanās!!!

  • -8
    Mike 17.04.2018, 19:46:48

    Kāda starpība kurš stāda kokus? :) Ja ielas remontē atjauno A.Lembergs tad nestaigājat?

  • -6
    Nif nifs 18.04.2018, 11:11:16

    Nu jau tā kā bērnībā smilšu kastē - es ar viņu nedraudzēšos, lai iet prom, es te spēlējos :)) bērnu līmenis.

  • 0
    qwerty 16.04.2018, 18:24:02

    Piedošan, es nevarēšu tikt, redziet darbdiena ir 21-jā apr.

  • -4
    keda 18.04.2018, 14:46:18

    Tāpēc jau sāk 16nuļnuļ

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: