Pilnā sparā turpinās Dienvidu mola atjaunošanas un nostiprināšanas darbi. Līdz šim BMGS cehā saražoti 1200 divu veidu tetrapodi un betona masīvi no kopējām plānotajām 1572 vienībām, savukārt Dienvidu molā uzstādīti jau 920 piectonnīgi tetrapodi.

Šobrīd tiek veikts mola fasādes remonts no jūras puses 105 m garā posmā, ko plānots pabeigt līdz mēneša beigām, savukārt pēc tam tiks uzsākti viļņu aizsargsienas remonta darbi 158 m garā posmā. BMGS ražošanas cehā jau tapuši 1003 no 1349 piectonnīgajiem tetrapodiem, 15 no 19 trīspadsmittonnīgajiem tetrapodiem un 182 no 204 45 tonnas smagajiem betona masīviem.

Paralēli remontdarbiem aktīvi noris tetrapodu uzstādīšanas darbi. Līdz šim jau uzstādīti 920 piectonnīgie tetrapodi, bet maija sākumā plānots uzsākt lielo 13 tonnas smago tetrapodu un masīvu nogādāšanu pa ūdeni no BMGS piestātnes līdz molam. Tos paredzēts uzstādīt pie mola galvas. Lai šo uzdevumu varētu īstenot, Ventspils ostā no Rīgas jau ieradies peldošais celtnis Astrahaņ, velkonis un barža.

Atgādinām, ka darbi tika uzsākti 5. martā un mols pastaigām būs slēgts līdz atjaunošanas darbu beigām – augustam. Automašīnu stāvlaukumu pie kuģa Azova var izmantot arī mola rekonstrukcijas laikā, bet stāvlaukumā mainīta satiksmes kustība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: