Popstudijas “Jūras akmentiņi” audzēkne Karlīna Priedēna atgriezās no pasaules līmeņa jauno izpildītāju konkursa Itālijā “Sanremo Junior”, kur pārstāvēja Latviju un Ventspili.

“Sanremo Junior” pasaules fināls pulcēja dalībniekus no vairāk nekā 40 valstīm. Izturot lielo konkurenci, Karlīna Priedēna sasniedza augstu rezultātu, iekļūstot fināla sešpadsmitniekā. Lai gan konkursa tematika noteica uzstāšanos ar pasaules hītiem, popstudijas “Jūras akmentiņi” audzēkne uzstājās ar pašas nesen komponēto dziesmu “Universe”. Visi dalībnieki izpildīja dziesmas Sanremo simfoniskā orķestra pavadījumā uz Ariston teātra skatuves.

Karlīnas izpildījums un dziesma izpielnījās īpašas simpātijas gan no “Sanremo Junior” dibinātāja un prezidenta Paolo Alberti, gan no Sanremo pilsētas mēra puses.

Konkursa fināla sešpadsmitnieks iedalījās divās vecuma grupās: dalībniekiem vecumā no 10-12 gadiem un dalībniekiem vecumā no 13-15 gadiem, kurā piedalījās ventspilniece. Galvenā balva jeb Grand Prix tika piešķirta vienam dalībniekam, izvērtējot abas grupas kopumā. Pārējie izpildītāji, tostarp Karlīna, ieguva augsto novērtējumu kā finālisti.

“Vēlos pateikt lielu paldies Ventspils Kultūras centram un Ventspils pašvaldībai par atbalstu, kas ļāva mums pārstāvēt Latviju un Ventspili šajā pasaules līmeņa konkursā. “Sanremo Junior” ir prestižs konkurss – dalībnieki no daudzām valstīm ieradās kopā ar īpašām delegācijām, kuru sastāvā bija arī kultūras ministri,” uzsver popstudijas “Jūras akmentiņi” vadītāja Lūcija Boitmane

“Sanremo Junior” pasaules fināls, Sanremo pašvaldības un UNICEF paspārnē, tiek rīkots jau devīto gadu. Nolikums nosaka, ka katru valsti pārstāv tikai viens dalībnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: