6. maijā Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā norisinājās metodiskā diena „3D: Domāt. Darīt. Dalīties”, kurā piedalījās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Centra sākumskolas pedagogi, kā arī viesi.

Metodisko dienu atklāja Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane, direktores vietnieks Oskars Kaulēns un Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas direktors Helvijs Valcis. Pēc tam pedagogi uz iepriekš sagatavotiem stenda ziņojumiem ar konkrētiem piemēriem no mācību stundām (skolēniem veicamo uzdevumu aprakstiem; skolēnu radošo darbu piemēriem un kritērijiem; darba lapu paraugiem u.c.) demonstrēja katrs vienu no prasmēm, kas tiek pilnveidota skolēniem mācītā priekšmeta ietvaros.

Šāda veida metodiskā diena Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā tiek rīkota jau trešo gadu, kurā skolotāji dalās ar materiāliem, kas varētu būt noderīga ne tikai sava priekšmeta stundās, bet arī citās. „Šogad metodiskajai dienai ir mainījies formāts, tā ir paplašināta, mēs dalāmies pieredzē un esam uzaicinājuši arī kolēģus no citām skolām, uzņēmējus, arī jaunus pedagogus,” stāsta Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane. Pasākumā pieredzes stāstos dalījās arī A/S „Swedbank” filiāļu tīkla vadītājs Mārtiņš Drusts, skolas „Domdaris” direktores vietniece un skolotāja Dace Jaundāldere un Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 12. klases skolniece Laima Kamzola.

Metodiskās dienas „3D: Domāt. Darīt. Dalīties” mērķis – veicināt mērķtiecīgu skolotāju profesionālās pieredzas apmaiņu skolā, popularizēt labās prakses piemērus prasmju attīstīšanā skolēniem mācību stundās, kā arī veicināt skolotāju sadarbību metodisko materiālu izstrādē.

FOTO.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: