Sestdien, 7.maijā plkst.16 Livonijas ordeņa pilī atklās Ventspils muzeja organizētā glezniecības plenēra Agrīnais reālisms 2016’ dalībnieku darbu izstādi.

Mākslas plenērs Agrīnais reālisms ar Ventspils pilsētas atbalstu notiek jau septīto gadu un pa šiem gadiem Ventspils muzeja mākslas krātuve un līdz ar to arī Nacionālais muzeju kopkrājums papildinājies ar vairāk nekā 60 mūsdienu mākslinieku darbiem, kas radīti Ventspils pilsētvidē. Šogad plenērā piedalījās lietuviešu gleznotājs Arvidas Kašauskas un gruzīnu mākslinieks Beka Bolkvadze, pārējie mākslinieki ir no Latvijas - Vladimirs Iļibajevs (Ventspils), Nugzars Paksadze (Latvija), Ilze Preisa (Latvija), Lauris Mīlbrets (Latvija), Anna Laicāne (Latvija), Gita Šmite (Latvija) un Kristīne Abika (Sārnate). Plenēra kuratore ir māksliniece Sarmīte Caune.

Mākslinieki aktīvi strādāja no 30.aprīļa līdz 6.maijam un izstādē tiek eksponēta tikai neliela daļa no mākslinieku radītā – no katra autora trīs darbi. Vienu darbu pēc izstādes noslēguma Ventspils muzejs izvēlēsies mākslas krājuma papildināšanai. Izstāde pils galerijās būs skatāma līdz 9.jūnijam.

FOTO.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: