9. maijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00 Ventspils Jaunrades nama observatorijā varēs novērot Merkura tranzītu pāri Saulei.

Šī gada maijs iesāksies ar īpaši zīmīgu notikumu astronomijā. 9. maijā būs novērojams Merkura tranzīts. Tranzīts ir brīdis, kad pāri Saules diskam pārslīd kāda no iekšējām planētām. Šoreiz tas būs Merkurs, kurš izskatīsies kā mazs punktiņš. Labu laika apstākļu gadījumā aicinām ikvienu interesentu novērot šo parādību, jo no Zemes mēs nākošo Merkura tranzītu varēsim redzēt tikai 2019. gada 11. novembrī un pēc tam - 2032. gada 13. novembrī.

Tā kā Merkurs ir samērā neliela planēta, tās novērošana būs diezgan apgrūtinoša bez speciālām optiskām ierīcēm. SVARĪGI!!! – Uz sauli var skatīties tikai caur filtriem vai speciāli aptumšotiem stikliem.

Tieši šā iemesla dēļ 9. maijā no plkst. 14:00 līdz plkst. 20:00 Ventspils Jaunrades nama observatorijā notiks Merkura tranzīta pāri Saulei novērojumi. Iegādājoties biļeti (par cenām uzzini ŠEIT!), visas dienas garumā būs iespēja nākt un aplūkot Sauli un Merkuru. Paralēli būs iespēja apmeklēt nelielu izglītojošu prezentāciju planetārijā par šo parādību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: