Žurnālistu balsojumā par Virslīgas marta/aprīļa labāko spēlētāju atzīts FK ''Ventspils'' uzbrucējs Ģirts Karlsons, kā arī Latvijas Futbola federācijas Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balva ceļos uz Ventspili - to saņem Pols Ašvorts.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība ”Latvijas Futbola virslīga” nedēļas ievadā izvirzīja 5 kandidātus SynotTip futbola Virslīgas marta/aprīļa labākā spēlētāja balvai no Sportland. Starp tiem bija divi ”Liepājas” futbolisti Dāvis Ikaunieks un Oskars Kļava, kā arī uzbrucēji Ģirts Karlsons (FK Ventspils), Dmitrijs Platonovs (FK Spartaks Jūrmala) un vārtsargs Igors Ļitovka (Riga FC). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu saņems Ģirts Karlsons.

Karlsona un Ašvorta pārstāvētā ''Ventspils'' komanda pēc sešām spēļu kārtām ir vienīgā, kas nav piedzīvojusi zaudējumus. Divas reizes komanda spēli noslēgusi neizšķirti, kad pašā sezonas ievadā tika fiksēts 1:1 pret ''Riga FC'' un nākošajā nedēļā 2:2 pret ''Liepāju''. Tam sekoja četru uzvarētu spēļu sērija, kur ievērojams nopelns ir uzbrucējam Ģirtam Karlsonam - 6 gūtie vārti ļauj Karlsonam čempionāta pirmo pilno mēnesi noslēgt kā gūto vārtu līderim visā Virslīgā.

Kā minēts, balsojumā piedalījās arī futbola līdzjutēji, kuriem bija iespēja nobalsot par vienu vai vairākiem kandidātiem vietnē facebook.com/futbolavirsliga. Šoreiz futbola līdzjutēju balsojumā vislielāko atbalstu guva vienīgais nominētais vārtsargs Igors Ļitovka (278 balsis), aiz sevis atstājot Ģirtu Karlsonu (189), Oskaru Kļavu (173), kā Dmitriju Platonovu un Dāvi Ikaunieku. Līdz ar to minētie futbolisti kopējam balsojumam saņem attiecīgi 3, 2 un 1 punktu.

Mēneša labākie Ģirts Karlsons un Pols Ašvorts ar piemiņas balvu un dāvanu no sporta preču veikala Sportland tiks sveikti jau šo svētdien, kad komanda viesos tiksies ar RFS. Spēle svētdien, 8.maijā Kauguru vidusskolas laukumā sāksies pl.17:00.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Balsojuma rezultāti

    Ikaunieks Karlsons Ļitovka Kļava Platonov
Vladimirs Ivanovs Telegraf   3 1   2
Roberts Vīksne Radio NABA/LMT Straume   2   1 3
Arkādijs Birjuks Radio NABA   1   3 2
Uldis Landmanis Privātā Dzīve   3   1 2
Artūrs Vaiders LSM   3 1   2
Igors Ameļka СейЧас   2 1   3
Pēteris Neimanis Ventas Balss   3   1 2
Armands Sametis DIENA   3   2 1
Almants Poikāns LETA   3   1 2
Ilvars Koscinkevičs Sporta Avīze   3   1 2
Kristaps Plaums LETA   2   1 3
Rihards Ļesins Kurzemes Vārds   3   1 2
Andris Sudmalis Kurzemes Vārds   3   1 2
Matīss Timofejevs LTV   3   1 2
Anatolijs Kreipāns Sporta Avīze/Radio SWH   3 1   2
Edmunds Novickis Sportacentrs.com   3   1 2
Andris Auziņš LTV 1 2     3
Ojārs Bušs Futbola statistiķis   1 3 2  
Miķelis Osis Sportacentrs.com   3   1 2
Jānis Bendziks DELFI.lv   2   1 3
Agris Suveizda Sportacentrs.com   3   1 2
Ruben Martinez OneNilUp.com   3   1 2
Ivars Āboliņš Neatkarīgs žurnālists   2 1   3
LFF 1 3     2
LFV   3   1 2
Līdzjutēju balsojums   2 3 1  
KOPĀ 2 67 11 23 53
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: