Olimpiskajā centrā ''Ventspils'' šovakar ''Aldaris'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā Rīgas VEF ar 76:65 uzvarēja ''Ventspili'' un sērijā līdz trīs uzvarām ieguva 1-0 pārsvaru.

Pretēji piecām pēdējām sezonām, kad ''Ventspils'' un Rīgas VEF tikās LBL finālā, šogad regulārajā turnīrā labākā komanda bija ''Valmiera/Ordo'', tādējādi nobrieda Ventspils un Rīgas komandu superpusfināls. ''Ventspils'' uzreiz iekļuva pusfinālā, bet VEF trīs spēlēs ceturtdaļfinālā tika galā ar šīs sezonas debitanti Latvijas un Igaunijas apvienoto komandu ''Valka/Valga''. ''Ventspilij'' kā regulārās sezonas otrās vietas ieguvējai pusfinālā ir sava laukuma priekšrocības.

Līdz šim vakaram ''Ventspils'' un VEF savā starpā bija aizvadījušas 59 spēles, no kurām 30 cīņās pārāki bija ventspilnieki. VEF sastāvā spēles ievadā iniciatīvu uzņēmās Pako Kruss - no sākuma meksikānis skaisti virs stīpas uzlikabumbu Marekam Mejerim, bet nākamajā uzbrukumā lieliska individuālā meistarība un 2+1 (5:0). Krusam arī turpinājumā viss bija kārtībā ar pārliecību - septiņi punkti pēc kārtas, un rīdziniekiem uz tablo 12:5 handikaps.

Mača sākumā pilnībā abām komandām dominēja uzbrukuma darbības, un pēc nedaudz vairāk kā piecām nospēlētām minūtēm VEFam bija 18:14 pārsvars. Nākamajās minūtēs bija krietni vairāk kļūdu, metienu precizitāte vairs nebija tik laba, tādējādi rezultāts uz tablo attīstījās lēnāk. Pēdējais uzbrukums bija ''Ventspilij'' un ar labu caurgājienu pie diviem punktiem tika Damjērs Pitss, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam - 21:22.

Ar Andreja Šeļakova sarežģītu metienu startēja otrā ceturtdaļa, un ''Ventspils'' pirmo reizi tika vadībā (23:22). Villija Dīna individuālā meistarība mājiniekiem deva jau plus pieci (29:24). Abas komandas brīžiem demonstrēja ļoti skatāmu basketbolu, bet VEF ātri vien izlīdzināja rezultātu. Pēdējā sekundēs gandrīz no laukuma centra meta Pitss, bet bumba grozā neielidoja, un pēc 20 minūtēm tablo vēstīja neizšķirtu 38:38.

Otrās ceturtdaļas gaitā nepatīkamā savainojumā iedzīvojās ''Ventspils'' komandas līderis Kristaps Janičenoks, un jau puslaika pārtraukumā bija skaidrs, ka Kristapam ir plīsusi Ahileja cīpsla, kas nozīmē, ka bez aizsarga būs jāiztiek arī Latvijas izlasei gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Trešās ceturtdaļas sākumā komandas apmainījās ar nelieliem izrāvieniem, un VEF bija priekšā ar 45:44. Drīz vien visiem jau plus seši (50:44). Pie 54:50 atlēkušo bumbu pie pretinieku groza savāca Mejeris, sekoja divi punkti ar sodu, un Pitsam vēl arī nesportiskā piezīme. Bērziņam pēc tam vēl tālmetiens un pēc 30 minūtēm 60:50. Pēdējās desmit minūtes VEF aizvadīja stabilu un svinēja itin pārliecinošu uzvaru ar 76:65.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -6
    karlito 11.05.2016, 21:34:42

    Novēlu ātrāku izveseļošanos komandas kapteinim,bez viņa komandai uzvarēt VEF sērijā būs ļoti,ļoti grūti.Ļoti ceru,ka šodienas sliktā spēle ir lielās pauzes rezultāts,pretinieks šodien neko īpašu nerādīja,vienkārši pārāk daudz individuālās spēles,nerealizēti sodi,..nu švaka komandas spēle.Jāatspēlejas Rīgā,citu variantu nav!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: