No 16. līdz 18. martam pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne” „Bitīšu”, „Ežuku”, „Taurenīšu” un „Mārīšu” grupās notika vakarēšana kopā ar vecākiem „Čaklas mūsu rokas”.

16. martā kopā ar vecākiem čakli darbojās mazās “Bitītes”. Tika jaukta mīkla kēksiem, tā tika likta formiņās un rotāta. Kamēr kēksi cepās, bija laiks mīklām un rotaļām. Visi kopā radoši padarbojās arī papīra transformācijā. Un tad jau kēksi bija izcepušies, varēja dzert tēju un risināt gudras sarunas.

17. martā vecākus ciemos gaidīja mazie “Ežuki” un “Taurenīši”. Mazie “Ežuki” rādīja, kādas jaunas rotaļas un spēles apguvuši. Kopīgi darbojoties, tapa krāsaini tauriņi, kuri savu mājvietu atrada ģērbtuvē, radot tajā pavasarīgu noskaņu. Iepazīstoties ar bērnu darbošanos, vecāki guva ierosmi kopīgām aktivitātēm mājās. Savukārt “Taurenīši” savus vecākus iepriecināja ar teātra izrādi “Kukulītis”. Bet draiskulis pavasara vējš grāmatai bija aizpūtis visas lapas. Lai tā nestāvētu tukša, bērni kopā ar vecākiem kļuva par rakstniekiem un ilustratoriem. Rezultātā tapa jauna, “Taurenīšu” un viņu vecāku kopīgiem spēkiem veidota pasaku grāmata.

Savukārt 18. martā pie “Mārītēm” ciemojās viņu vecāki. Visa darbošanās bija saistīta ar Lieldienu gaidīšanu. Šos svētkus varēja iepazīt “Lieldienu stāstā”. Radošajās darbnīcās, kopīgi darbojoties, varēja aplicēt un rotāt olas. Izkustēšanos un jautrību nodrošināja kopīgas rotaļas. Par kopābūšanas noslēguma tradīciju “Mārītēm” kļuvusi tējas dzeršana un cienāšanās ar bērnu sagatavotu cienastu. Tā neizpalika arī šoreiz.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: