Pavasaris atnācis ar saulīti, putniņu čivināšanu un priecīgu noskaņojumu, un tāpēc 21. martā pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” pagalmā notika liela rosība. Bērni un skolotājas pulcējās uz ikgadējo bērnudārza pagalma izrotāšanu ar Lieldienu oliņām. Jau par tradīciju kļuvusi koku un krūmiņu rotāšana ar bērnu līdzpaņemtajām, pašu darinātajām un iegādātajām krāsainajām oliņām.

Lieldienas gaidot, “Taurenīšu” grupas bērni devās uz Amatu māju. Amatu mājas pedagoga, Martas Tjarves vadībā, bērni iepazinās ar Lieldienu tradīcijām, noskaidroja, kāpēc Lieldienu rītā jāmazgā seja aukstā ūdenī, kāpēc jāēd dzērvenes, jāripina un jāsitas ar olām. Radošajā darbnīcā bērni gatavoja Lieldienu apsveikuma kartiņas. Katrs bērns pastāstīja, kā viņš savā ģimenē gatavojas sagaidīt Lieldienas.

23. marta rītā bērnus gaidīja priecīgs pārsteigums - pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” darbinieku teātra uzvedums “Lieldienas Klukstes sētā”. Bērnu pozitīvas emocijas un prieku izraisīja uzveduma sižets un tā tēli, kuros bija iejutušās vadītāja Laima, medmāsa Rita, metodiķe Maruta, saimniece Inita un sporta skolotāja Anita.

29. martā bērnus iestādes pagalmā apciemos pats Lieldienu Zaķis, aicinot uz svētku rotaļām un izpriecām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: