Svētdien, 20. martā plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņas koku zaros pulcējās paši ziņkārīgākie Ventspils putni, lai no koku galotnēm sev un saviem spārnotajiem draugiem nolūkotu visskaistākos putnu būrīšus, ko ikgadējā Putnu būrīšu izgatavošanas talkā pašu rokām izgatavoja ventspilnieki, tostarp arī pilsētas domes vadība.

Bērnu pilsētiņā skatuves priekšā tika uzstādīti galdi un sagādāti visi nepieciešamie materiāli – dažāda platuma dēļi, āmuri, naglas, mērlentes un dažādu putnu būrīšu izgatavošanas pamācības. Kopā aptuveni 100 lieli un mazi pasākuma apmeklētāji izgatavoja vairākus desmitus putnu būrīšu.


Ventspils pilsētas domes vadība izgatavoja vairākas putnu mājas, un vienu no tām uzstādīja turpat Bērnu pilsētiņā. Daļa pasākuma apmeklētāju būrīšus ņēma līdzi, lai uzstādītu sevis izvēlētajos kokos savos pagalmos vai citviet, taču pārējie izgatavotie un pilsētai dāvātie būrīši pamazām tiks uzstādīti pilsētas parkos un mežos.


Pasākumā jo īpaši aicināti piedalīties bija mazie ventspilnieki, jo viņiem bija iespēja rotaļāties un izkustēties kopā ar pasākuma vadītājiem Rūķiem no Čučumuižas, kā arī uzzināt, kādēļ katram putnam ir vajadzīga sava mājiņa. Bet pēc ražīga darba putnu būrīšu izgatavošanas talkas dalībnieki cienājās ar siltu tēju un pīrāgiem.


Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tās putnu sugas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā koku - strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas. Viņiem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu - koku dobumu, tādēļ pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis būs vērtīgs devums dabai.

Apskati FOTO!

 

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Es 20.03.2016, 18:41:00

    Foto galerijā nevarēju ieraudzīt nevienu būrīti priekš BEZDELĪGĀM!
    Varbūt tos gatavoja kāds no domes vadības?Kur varētu iegūt informāciju,kādam jāizskatās pareizi izgatavotam bezdelīgu būrītim?
    Varbūt tas dūšīgais domnieks zina?
    Kokapstrādes inženieris-tehnologs,kā nekā.

  • 0
    norge 20.03.2016, 19:36:17

    novertejot bildi saprotu ka var pasakuma organizetajus sudzet tiesa jo berniem rokas instrumenti bet blakus nava neviena kas uzrauga lai vini nesavainotos

  • -2
    kaimiņiene 21.03.2016, 10:22:04

    norge, varbūt bērnus ietīsim burbuļplēvē līdz 18 gadu sasniegšanai? bērni nav muļķi, viņi māk rīkoties ar instrumetniem

  • -1
    Cālēns 21.03.2016, 15:03:43

    Šeit pieejami foto ar bezdelīgu mājām:
    http://www.krivms.lv/mazajiem-lidoniem/butnu-buris-bezdeligam-13-x-15-x-27/

  • 0
    Es 21.03.2016, 15:39:54

    Redz,kā!Ko tik visu neizdomā,pat priekš bezdelīgām!
    Pie mums pilsētā gan vairāk čurkstes sastopamas,kas arī no dubļiem ligzdas būvē.
    Tātad pie Ventspils domes sienām arī būs redzami domnieku gatavotie paliktņi priekš ligzdām?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: