Trešdien, 23. martā, Ventspils Digitālajā centrā norisināsies ikgadējais Ventspils vispārizglītojošo skolu 5. – 7. klašu audzēkņu konkurss informācijas tehnoloģijās ”ITiņš 2016”. Konkursā tiks pārbaudīta skolēnu erudīcija un prasmes informācijas tehnoloģiju jomā.

Konkursā dalību ir pieteikušas septiņas skolu komandas no Ventspils 1. pamatskolas, Ventspils 2. pamatskolas, Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, Ventspils 2. vidusskolas, Ventspils 3. vidusskolas, Ventspils 4. vidusskolas un Ventspils 6. vidusskolas. Katru skolu pārstāvēs 5 skolēni un informātikas skolotājs.

Tāpat kā iepriekšējā gadā, arī šogad skolēniem bija mājas uzdevums, kurā skolu komandu dalībniekiem bija ar datorgrafikas līdzekļiem jāizveido skolas komandas atpazīšanās zīme (logo) un jāizveido video demonstrācija par atpazīšanās zīmes tapšanu.

Klātienes konkursā skolēniem būs jāveic šādi uzdevumi: jāatbild uz vispārējiem testa jautājumiem par informācijas tehnoloģijām, jāatpazīst datora komponentes, vizuāli jāattēlo statistikas dati pēc dotā teksta, izmantojot dažādas tehnoloģijas, jāizveido prezentācija un jādemonstrē prezentācijas prasmes. Viens uzdevums tradicionāli ir pārsteiguma uzdevums par tehnoloģiju, ko skolēni pirms konkursa norises nezina. Šādā veidā tiek pārbaudītas ne tikai skolā apgūtās prasmes, bet arī erudīcija un prasme orientēties dažādās tehnoloģijās.

Kamēr skolēni veiks uzdevumus, skolotāji apgūs kādu jaunu tehnoloģiju, kas būs noderīga ikdienas darbā, kā arī veiks uzdevumu. Rezultātā tiks noskaidrots arī erudītākais skolotājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: