Latvijas basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā šodien norisināsies trīs mači, turklāt Kurzemes derbijā "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā uzņems vicečempioni "Ventspili", kas abām komandām būs svarīga cīņa par vietām kopvērtējuma tabulā.

Ventspilnieki uzvaras gadījumā tuvosies otrajā vietā esošajai "Valmierai"/ORDO, bet, vidzemniekiem zaudējot, vicečempione pakāpsies uz otro vietu, kamēr Liepājas basketbolisti pēc panākuma pietuvosies "Ventspilij".

Iepriekšējos trīs LBL mačos "Ventspils" cietusi divus zaudējumus, piekāpjoties gan čempionei "VEF Rīga", gan turnīra tabulas lejasdaļā esošajai "Barons"/LDz. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas.

Šosezon abas komandas tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Oktobrī "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā uzvarēja ar 69:66, bet pirms Ziemassvētkiem Ventspils basketbolisti revanšējās ar 77:65. Lai arī abu komandu ilgajā savstarpējo attiecību vēsturē nospiedošs pārsvars ir ventspilnieku pusē - 59 uzvaras un 15 zaudējumi, pēdējās piecās spēlēs trīs panākumus guvuši vēju pilsētas basketbolisti.

Kā zināms, "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar pieredzējušo amerikāņu basketbolistu Villiju Dīnu, kamēr liepājnieki pastiprinājušies ar serbu uzbrucēju Džordži Dželetoviču. Iespējams, abi basketbolisti sestdien debitēs sevis pārstāvēto komandu rindās.

Spēle Liepājas Olimpiskajā centrā sāksies plkst.17.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: