17. marta rītā ap plkst. 7:00 tika konstatēts, ka no kādas kāpņutelpas Ventspilī, Aleksandra ielā ir nozagts velosipēds, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Valdmane.

Savukārt, piektdien īsi pēc pulksten 5:00 velosipēda zādzība konstatēta arī no kāda pagalma Ventspilī, Dzirnavu ielā. Abos gadījumos policija ir ierosinājusi kriminālprocesus.

Ņemot vērā, ka uz ielām novēroti arvien vairāk velobraucēji un tuvojas aktīvā velobraucēju sezona, policija iedzīvotājiem atgādina par velosipēdu drošību. Lai velosipēds nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz būt atšķirīgi, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene. To ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei, ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim to būtu grūtāk atmūķēt. Liela uzmanība jāpievērš arī tam, kur savu velosipēdu pieslēdzat, nekādā gadījumā nepieslēdziet pie maziem kokiem, stabiem, stiepļu sētām vai žoga – tos zaglis var viegli nolauzt, pārkniebt vai pārzāģēt.

Tāpat policija atgādina iedzīvotājiem rūpēties par savu velosipēdu drošību arī tad, kad tas netiek lietots. Uzglabājot velosipēdu pagrabā, šķūnīti vai garāžā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, kā arī vēlams to pieslēgt ar saslēgu, taču visdrošāk tomēr velosipēdu glabāt mājoklī. Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var iepriekš nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: