Līdz 26. oktobrim Ventspils Augstskolā strādās Bernes Universitātes pētniece un pasniedzēja Karina Lomberga.

Ventspils Augstskolas studentiem Lomberga lasa lekcijas uzņēmējdarbības un pētījumu metožu kursos, kā arī piedalīsies pasākumos kas vērsti uz jauno Ventspils uzņēmēju zināšanu un prasmju pilnveidošanu.

 

Šveiciete ieguvusi doktora grādu Duisburgas-Esenas Universitātē, Vācijā, strādājusi šajā universitātē par pasniedzēju un pētnieci, kā arī nodarbojusies ar uzņēmējdarbības pētniecību Lozannas Politehniskajā Institūtā, Šveicē. Viņas pētniecības un pasniegšanas intereses saistās ar radošo uzņēmējdarbību, jaunu uzņēmumu biznesa stratēģijām, e-komerciju un starptautisko biznesu. Lombergas zinātniskās darbības rezultāti tiek regulāri publicēti nozīmīgos uzņēmējdarbības un vadības akadēmiskajos žurnālos un prezentēti nozīmīgākajās Eiropas un A.S.V. konferencēs.

 

Šveices doktore apmeklē Latviju un Ventspils Augstskolu grantu shēmā „Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā, ko administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Šī programma piedāvā iespēju Latvijas augstskolām un zinātniskajām institūcijām uzaicināt Šveices zinātniekus vadīt lekcijas Latvijas augstskolās un apmainīties ar visu veidu zinātnisko pieredzi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: