Vakar remontdarbu laikā aizdegusies Ventspils domes fasādes apdare, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Ugunsgrēkā, kas izcēlies vakar ap plkst.17.30, deguši fasādes apdares dēļi un siltumizolācijas materiāli.

Kā informēja valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs, ugunsgrēks nav bijis liels, un to operatīvi izdevies nodzēst. Degšanas platība bijusi aptuveni septiņi kvadrātmetri. Ugunsgrēks izcēlies, veicot ugunsbīstamus darbus, proti, hidroizolācijas materiālu sildot ar gāzes degli.

Jau ziņots, ka šā gada sākumā tika sākta Ventspils domes ēkas renovācija, ko veic SIA "Pilsbūve".

Renovācija tiek veikta, lai ēkā nodrošinātu zemu siltumenerģijas patēriņu.

Tiek veikta ēkas ārsienu un jumta siltināšana, ārdurvju un logu nomaiņa, vējtveru pārbūve, apkures sistēmas sakārtošana un ventilācijas sistēmas nomaiņa, paredzot gaisa rekuperāciju ar "zaļās" mitrināšanas kamerām. Tāpat ēkā tiek izbūvēts panorāmas lifts, kas nodrošinās pakalpojumu pieejamību arī personām ar kustību traucējumiem.

Kā informēja pašvaldībā, Ventspils domes ēka ir morāli un fiziski novecojusi. Ēka nodota ekspluatācijā 1971. gadā, un tai raksturīgs augsts enerģijas patēriņš, zems iekštelpu komforts un slikta gaisa kvalitāte telpās.

Līdz šim veiktie remontdarbi aprobežojušies ar iekštelpu sakārtošanu, ventilācijas sistēmas uzlabojumiem un logu nomaiņu pirms 15 gadiem. Daļa no logiem laika gaitā nolietojušies un kļuvuši nehermētiski - rodas ne vien siltuma zudumi, bet lietus laikā telpās arī ieplūst ūdens.

Īstenojot energoefektivitātes pasākumus, siltumenerģijas patēriņš apkures vajadzībām domes ēkā tiks samazināts līdz pat 91%. Siltināšanas rezultātā enerģijas patēriņš apkurei samazināsies vairāk nekā 11 reizes, ik gadus pašvaldības budžetā ietaupot gandrīz 15 000 latu.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 775 952 latu apmērā. Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansējums ir 306 941 lats, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums veido 469 011 latus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: