Aivars Lembergs plāno tiesā pārsūdzēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža pirmdien parakstīto rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Likuma "Par pašvaldībām" 93.pants nosaka, ka domes priekšsēdētājam 30 dienu laikā pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojuma publicēšanas ir tiesības vērsties tiesā ar iesniegumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojuma atcelšanu. Ja domes priekšsēdētājs nav izmantojis šīs tiesības, viņš pēc 30 dienu termiņa izbeigšanās uzskatāms par atlaistu.

Vaicāts, vai plāno izmantot savas tiesības tiesā pārsūdzēt ministra rīkojumu, Lembergs norādīja: "Droši vien. Kādas šaubas? Sprūdža rīkojums ir absolūti prettiesisks. Tas ir administratīvs akts, kas nedrīkst būt politiski motivēts, tam jābūt juridiski pamatotam. Šim rīkojumam nav absolūti nekāda pamatojuma," norādīja Lembergs.

Kā ziņots, Sprūdžs šodien parakstījis rīkojumu par Lemberga atstādināšanu. Šādas ministra tiesības ir paredzētas likuma "Par pašvaldībām" 93.pantā. Ministram ir tiesības atstādināt vietējās pašvaldības domes priekšsēdētāju no amata pienākumu pildīšanas saistībā ar pieļautajiem Satversmes, likumu un Ministru kabineta noteikumu pārkāpumiem vai arī par tiesas sprieduma nepildīšanu. 23.oktobrī rīkojums tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: