Vienas no svarīgākajām šā gada starptautiskajām sacensībām orientēšanās sportā Latvijā „Baltic Junior Cup 2012”, kas risinājās Ventspilī, noslēgušās ar Latvijas jauniešu uzvaru.

Sacensības pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī un tās apkārtnē ar Ventspils pilsētas domes atbalstu rīkoja Latvijas Orientēšanās federācija (LOF) un orientēšanās klubs „Ziemeļkurzeme”. Tajās piedalījās 175 sportisti no Baltijas jūras piekrastes valstīm un reģioniem: Zviedrijas (2 komandas), Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Šo valstu un reģionu spēcīgākās jauniešu un junioru (16–20 gadus veci jaunieši) sacentās gan individuālajā distancē, gan stafešu komandu cīņā.

Sestdien, Ciprstenē BJC dalībnieki sacentās garajā distancē, kur ļoti labus rezultātus uzrādīja Latvijas pārstāvji – izcīnot uzvaras 4 no 6 sacensību grupām: Uldis Upītis (M16), Rūdolfs Zērnis (M18), Kārlis Baltacis (M20) un Madara Brice (W16).

Svētdienas rītā BJC sacensību dalībnieki pulcējās Ventspils Piejūras kempinga teritorijā, kur tika dots starts jauktajai 6 etapu stafetei vienā no Latvijā interesantākajiem un orientēšanās tehnikas ziņā izaicinošākajiem apvidiem.

Aizraujošā cīņā, kur vairāku etapu garumā notika biežas līderu maiņas starp 29 startējušajām komandām, pēc divu ar pusi stundu ilgas cīņas finiša līniju kā pirmā sasniedza Lietuvas 1. komanda tikai par 5 sekundēm apsteidzot Latvijas 2. komandu, bet trešā finišēja Dienvidzviedrijas reģiona 1.komanda.

Valstu un reģionu kopvērtējumā, kas BJC sacensībās tiek aprēķināts summējot katras komandas 3 labākos rezultātus individuālajā distancē un 3 labākos rezultātus stafešu cīņās, pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas komanda, aiz sevis atstājot Dienvidzviedrijas reģiona un Lietuvas jauniešu un junioru komandas.

Paralēli šīm sacensībām notika LOF Latvijas kausa izcīņas 16. posma orientēšanās sportā „BJC OPEN” sacensības, kur vairāk nekā 200 dažāda gadagājuma un meistarības klases sportisti cīnījās par uzvaru divu dienu kopvērtējumā.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: