Prāmju kompānijas "Finnlines" kuģi turpmāk piestās arī Ventspilī, tādējādi tiks radītas jaunas iespējas kravu pārvadājumiem Baltijā un arī aktivizēts pasažieru pārvadājumu tirgus starp Vāciju, Latviju un Krieviju.

Mērķis ir palielināt ziemeļu maršruta kapacitāti un būtiski paplašināt sasniedzamo galamērķu klāstu, tāpēc veikti vairāki nozīmīgi sekmīgās "TransRussiaExpress" prāmju līnijas uzlabojumi, ziņo nozare.lv.

"Izmaiņas ne tikai palielinās kravu apgrozījumu starp Sanktpēterburgu, Baltijas ostām un tālāk, bet sniegs jaunas iespējas arī pasažieru satiksmē, īpaši pasažieriem no Vācijas, kas vēlas apmeklēt interesantus galamērķus Krievijā un Latvijā," teikts kompānijas paziņojumā.

Nākamajā mēnesī "Finnlines" aizvietos prāmi "Translubeca", kas pašlaik apkalpo līniju starp Lībeku, Sasņicu un Sanktpēterburgu, ar prāmi "Transrussia", kas ir tikko atpirkts no "Finnlines" mātes kompānijas "Grimaldi".

"Transrussia" esot gandrīz divreiz lielāks nekā "Translubeca" - ar 3200 līnijmetru ietilpību, vietām 124 pasažieriem un ātrumu 21 mezgls. Tas ir būvēts atbilstoši augstākajiem ledus klases standartiem, kas garantē tā drošumu visnelabvēlīgākajos apstākļos. "Transrussia" ir tāda paša tipa kuģis kā "Transeuropa", kas kursē TRE līnijā starp Lībeku un Sanktpēterburgu.

"Finnlines" izpilddirektors Uve Bakošs skaidro: "Mēs papildus ieviesīsim piestāšanu Venstpilī un dubultosim pienākšanas Sasņicā līdz divām reizēm nedēļā."

Kompānija iegulda daudz pūļu, lai paplašinātu pakalpojumu paketi pasažieriem, un tic, ka klienti Hamburgā, Rostokā un Berlīnē labprāt izmantos iespēju no Ventspils ostas apmeklēt Rīgu, kā arī doties uz Sanktpēterburgu, "īpaši tagad, kad Krievija ir vienkāršojusi vīzu izsniegšanas kārtību kruīzu pasažieriem".

Bakošs piebilda, ka šie pēdējie uzlabojumi seko nesen notikušajam uzņēmuma kravu pārvadājumu dienvidu līnijas pagarinājumam no Bilbao caur Antverpeni un Helsinkiem līdz Sanktpēterburgai.

"Mēs patiesi ticam Krievijas tirgus potenciālam un stipras saites ar Ziemeļvācijas ostām rosinās tā attīstību vēl jo vairāk. Kopumā šie pēdējie uzlabojumi palīdzēs mums sniegt labākus pakalpojumus pārvadājumu nozarei. Tie ne tikai nostiprinās saikni starp Baltijas ostām, bet arī ļaus mūsu klientiem - kravu nosūtītājiem - ar Sanktpēterburgas un Antverpenes ostu starpniecību piekļūt plašākam "Grimaldi" pārvadājumu tīklam, un attiecīgi arī Vidusjūras reģiona, Āfrikas un Amerikas tirgiem," skaidroja Bakošs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: