Latvijas Zaļās partijas valde premjera amatam šodien izvirzīja Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Lembergs žurnālistiem sacīja, ka pats vēl neesot pieņēmis lēmumu, vai kandidēs rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. "Es pēc sava rakstura neesmu īpaši piemērots klasiskam darbam parlamentā, bet gan vairāk darbā dinamiskā valsts pārvaldes jomā," sacīja Lembergs.

Savukārt Vējonis, atbildot uz jautājumu, kādēļ viņš pats netika virzīts premjera amatam, atbildēja: "Gan jau pienāks arī mana kārta, bet šajos apstākļos mums ir vajadzīgs cilvēks ar lielu pieredzi un stingru skatījumu."

Savukārt Lembergs, atbildot uz jautājumu, ko viņš darītu, ja būtu premjers, sacīja, ka vispirms iepazītos ar slepenajiem līgumiem, ko noslēgušas valdības ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Lembergu premjera amatam izvirzījusi arī ZZS ietilpstošā Latvijas Zemnieku savienība, bet plānots, ka jau šo trešdien, 7.jūlijā, Lembergu premjera amatam varētu izvirzīt arī ZZS.

Lembergam LZP šodien uzdāvināja koku stādāmo automātu ar uzrakstu "Darbam un aizsardzībai". Partijas aktīvists Andrejs Brūvelis, pasniedzot aparātu, Lembergu jokojot pamācīja, ka to ir iespējams izmantot arī kā šaujamieroci, jo tam ir 55 milimetru kalibrs. "Tas, ja kādi nelabvēļi neļauj savā mežā saimniekot," sacīja Brūvelis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: