Saldus novada Novadnieku pagastā aizvadīts Baltijas kauss virves vilkšanā, kurā piedalījās sporta klubi no Latvijas un Lietuvas. Sacensības notika trīs svaru klasēs: līdz 420 kg (4 vīrieši un 1 sieviete), līdz 680 kg un MIX līdz 600 kg.

Svaru klasē līdz 680 kg Velkoņa komanda finālā pārliecinoši pieveica Lietuvas Ažuolas sastāvu, svaru klasē līdz 600 kg, kurā mūsu vilcēji pirmo reizi startēja ar starptautisko kategoriju – četri vīrieši un četras sievietes – finālā pārspēja Lietuvas komandu Kristalas. Svaru klasē līdz 420 kg vilcēji finālā vēlreiz pieveica Lietuvas Ažuolas, savukārt Velkoņa otrais sastāvs smagā cīņā izcīnīja 3. vietu. Sporta kluba Velkonis komandas sastāvs: Toms Eņģelis, Aino Gošs, Māris Bože, Inguss Salmiņš, Raimonds Oliņš, Kaspars Ješkins, Nika Benhena-Kazakeviča, Lelde Ješkina, Kristīne Silniece, Santa Feldmane, Aigars Ostelis, Edgars Šteinbergs un Kristaps Anškens. Komandas treneris – Ainars Zablovskis.

Velkoņa virves vilcēji devušies uz Familie Janssens 30 gadu jubilejas turnīru, kas notiks Beļģijā. Klubs startēs četrās svara klasēs, savukārt 3. jūnijā Velkonis šo pašu klubu jau uzņems savā 30 gadu jubilejas pasākumā. Komandas treneris Ainars Zablovskis norāda, ka starti Beļģijā palīdzēs vislabāk izprast Velkoņa komandas sastāva sportisko gatavību. «Turnīrs Beļģijā, ko var saukt arī par mazo Eiropas čempionātu, paredz, ka katrā svaru klasē piedalīsies ap 30 komandām, pārstāvot gan Eiropu, gan Ameriku. Tikai pēc šīm sacensībām varēsim vairāk spriest par to, kādā sportiskajā gatavībā ir Velkoņa komanda. Prieks ir par MIX komandu, kas sastāv no četrām sievietēm un četriem vīriešiem un kas arī startēs Beļģijas turnīrā. Šāda MIX komanda mūsu kluba vēsturē ir pirmo reizi. Ceram uz veiksmīgu startu. Ja komanda izskatīsies cerīgi, gatavosimies Eiropas čempionātam virves vilkšanā, kas septembrī notiks Šveicē.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: