Starptautiskā sieviešu diena – 8. marts – jau daudzus gadus ir visienesīgākā diena ziedu tirgotājiem. Šis gads ir uzstādījis jaunu rekordu, jo īpaši, ja ņem vērā pārdoto tulpju skaitu. Vienā dienā pārdoti vairāki tūkstoši šo ziedu – desmitiem reižu vairāk nekā parastās dienās.

 Lielākā daļa Ventas Balss aptaujāto uzņēmēju, kuru bizness Ventspilī saistīts ar ziedu tirdzniecību, apstiprināja rekordlielo pieprasījumu pēc ziediem šā gada 8. martā, lai arī ziedi šogad kļuvuši dārgāki. SIA Lumine 1 trīs ziedu tirdzniecības vietu Pārventā īpašniece Svetlana Vihovaņeca iesaucās: «Tādu tirdzniecību piedzīvoju pirmo reizi uzņēmuma darbības piecu gadu laikā!» Savukārt ziedu salonu SIA Kamēlija vadītāja Elvi Salnāja atzinās, ka 8. marts ietekmē visa gada darbības rezultātus: no tā, cik liela peļņa būs šajā dienā, būs atkarīgs, vai gads tiks pabeigts ar peļņu vai zaudējumiem.

Īpaši pieprasīti bija salīdzinoši lētie pavasara ziedi – tulpes, narcises. Pēc uzņēmēju sacītā, vienā dienā katrā salonā pārdoti no 200 līdz 1000 tulpēm.

Ziedu salonos Roze iztirgoti visi pavasara ziedi, kas iepirkti ne tikai Holandē, bet arī no vietējiem piegādātājiem. Daži saka, ka īpaši pieprasītas bijušas dzeltenās tulpes, iespējams, tāpēc, ka šī krāsa saistās ar pavasari. Labi tika pirktas arī rozes, krizantēmas, hiacintes, neļķes. Uzņēmēja Mārīte Bērtulsone stāsta, ka viņas salonā Inas Ziedi 8. martā tika pārdots vairāk nekā 1000 rožu un tulpju.

Ienesīguma ziņā Sieviešu dienu nevar salīdzināt ne ar vienu citu gada dienu, ieskaitot izlaidumus, Valentīna dienu un Mātes dienu. 8. martā rindā pēc ziediem stāvēja pārsvarā dažāda vecuma vīrieši. Tomēr šogad tirgotāji pamanījuši, ka ziedus pirkušas arī sievietes. Svetlana Vihovaņeca stāsta, ka daudzas sievietes pirkušas sev pa ziediņam. Savukārt uzņēmuma Roze īpašniece Ilona Auziņa bijusi patīkami pārsteigta, ka daudzi vīrieši iegādājās ziedus un dāvināja tos pārdevējām, kurām šajā dienā bija īpaši daudz jāstrādā.

Interesanti, ka dažādos ziedu salonos pircējiem bijušas dažādas prasības. Vienā vietā bijušas pieprasītas tulpes un rozes, citās – tulpes un narcises. Elvi Salnāja saka, ka viņas salonā praktiski netika pirktas neļķes. Savukārt Svetlanai Vihovaņecai tieši neļķes bijušas vispieprasītākās – viņa pārdevusi 2700 ziedu. Inese Karlovska no salona IKDK pamanījusi, ka samazinājies pieprasījums pēc buķetēm. Salonā Inas Ziedi pircēji mazāk iegādājās garās rozes un dārgus ziedus. Bet Ilona Auziņa saka, ka šogad daudzi iegādājušies arī pa vienam ziediņam.

Pēc Ventspils domes informācijas, mūsu pilsētā ziedus var iegādāties 26 salonos vai tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: