Trešdien plkst. 13.00Galvenajā bibliotēkā, turpinot ciklu „Rakstītājs«Lasītājs”, tikšanās ar rakstnieci un publicisti, žurnāla „Lilit” galveno  redaktori Daci Rukšāni.

Pirmie Daces Rukšānes darbi - dzejoļu grāmatas „Gudram būt” un „Pēdas ūdenī” izdoti 1998. un 1999.gadā, bet 2001. gadā Dailes teātrī Dž. Dž. Džilindžers iestudēja D. Rukšānes lugu – psiholoģisku trilleri „Rīt atbrauks Florinda”.

Turpmāko darbu- romānu „Romāniņš”, „Beatrises gultas stāsti”, „Kāpēc tu raudāji?” centrā ir sievietes iekšējā pasaule un attiecības.

Pēc vairāku gadu pauzes 2009.gadā klajā nāca Daces Rukšānes stāstu grāmata „Ķīpsalas putni”.

Izdevniecības “Dienas  Grāmata” galvenā redaktore Dace Sparāne, runājot par autores darbiem, saka: „Ir kāda īpaša pazīme, kas Daces Rukšānes prozai ļauj nenomaldīties lasītāja prāta labirintos, bet nokļūt pa tiešo sirdī, — viņa patiesi mīl savus varoņus — arī tad, kad asprātīgi zobojas par viņu vājībām un šķietamajām traģēdijām. Viņa nelūkojas no augšas ar demiurga bargo aci — viņa ir turpat plecu pie pleca ar saviem varoņiem un pārdzīvo līdzi tiem.”

Vairākus gadus laikrakstā „Sestdiena” bija lasāma Daces Rukšānes iknedēļas sleja, kurā publicētie materiāli apkopoti grāmatās ”Simts seksīgas sestdienas” un „Sarunas par attiecībām”.

Dace Rukšāne ir autore lugām „Kāds eņģelis.Vēl nekritis” un Limbažu teātrī iestudētajai  „Es tev nepateicu visu”.

Dace Rukšāne vairākkārt piedalījusies festivālā "Prozas lasījumi", tulkojusi Dailes teātrī iestudētās lugas- Īvas Ensleres „Vagīnas monologi”, Henrija Millera „Tas trakais, trakais Henrijs”, kā arī Starptautiskās teātra kompānijas "Domino teātris" iestudēto „Sekss un grēkpilsēta” pēc  Vudija Alena lugas motīviem.

Daces Rukšānes darbi arī tulkoti un izdoti ārzemēs. Romāns "Kāpēc tu raudāji?" izdots Vācijā,  bet "Romāniņš" nācis klajā Dānijā un Krievijā.

Tikšanos  vadīs literatūrzinātniece, Rakstnieku mājas direktore Andra Konste.

Ciklu „Rakstītājs «Lasītājs” finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: