Situācija zemestrīces bojātajā Japānas atomelektrostacijā otrdien vēl vairāk pasliktinājusies, atskanot vēl diviem sprādzieniem un izceļoties ugunsgrēkam.

Agrā otrdienas rītā kodolspēkstacijas "Fukušima 1" otrā reaktora ēkā notika sprādziens, bet neilgi pēc tam ceturtajā reaktorā eksplodēja ūdeņradis, izraisot ugunsgrēku.

Radiācijas līmenis spēkstacijas apkārtnē "ievērojami paaugstinājies" un rada briesmas cilvēku veselībai, paziņojis premjerministrs Naoto Kans.

Arī Tokijā, kas atrodas aptuveni 250 kilometrus un dienvidrietumiem no Fukušimas, radiācijas līmenis ir paaugstināts, ziņo varasiestādes.

Cilvēkiem, kas vēl palikuši ap atomelektrostaciju 20 kilometru rādiusā noteiktajā slēgtajā zonā, tā nekavējoties jāpamet, bet tie, kas dzīvo desmit kilometru platā teritorijā ap slēgto zonu, aicināti neatstāt ēkas.

Kā ziņots, pirmā ūdeņraža eksplozija "Fukušima 1" atomelektrostacijā, kuras dzesēšanas sistēmu sabojāja piektdienas postošā zemestrīce, notika pirmā reaktora ēkā, savukrāt pirmdien ūdeņraža eksplozija notika trešajā reaktorā.

Tādējādi kritiska situācija izveidojusies jau četros no sešiem spēkstacijas reaktoriem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: