Piektdien Livonijas ordeņa pilī pilsētas mērs Aivars Lembergs rīkos pieņemšanu sportistiem, kuri 2011. gadā saņems finansiālu atbalstu no Ventspils pilsētas pašvaldības.

Šogad Ventspils pašvaldība sadarbībā ar Olimpisko centru "Ventspils" un Latvijas Olimpisko komiteju plāno atbalstīt 33 sportistus un sporta klubus, kuri pārstāv astoņus dažādus sporta veidus.

 

Pieņemšanas laikā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs ne vien uzrunās klātesošos sportistus, bet dāvinās tiem arī uzšuves ar Ventspils pilsētas un Olimpiskā centra "Ventspils" logotipiem un cepurītes ar Ventspils logotipu.

 

Lai saņemtu pašvaldības atbalstu, pretendentiem jāizpilda noteikti kritēriji, proti, jāuzrāda augsti sportiskie rezultāti. Šos kritērijus apstiprinājusi Ventspils pilsētas domes Sporta komisija. Augstas klases sportistu atbalsta programma Ventspils pašvaldībā darbojas jau no 1995. gada.

 

Augstas klases sportistu atbalsta programmā sportisti tiek atbalstīti ne tikai finansiāli, nodrošinot tiem iespēju piedalīties dažāda mēroga starptautiskās sacensībās un treniņnometnēs, bet arī, nodrošinot iespēju bez maksas sportot Olimpiskā centra „Ventspils" sporta bāzēs un izmantot augsti kvalificētu treneru pakalpojumus.

 

2011.gadā SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils"" organizēs un atbalstīs arī starptautiska līmeņa un vietējā mēroga sacensības, popularizējot Ventspils pilsētu kā sporta un aktīva dzīvesveida centru Latvijā.

 

AUGSTAS KLASES SPORTISTU ATBALSTA PROGRAMMA 2011. GADĀ

«A» sastāvs – Londonas programma: Sinta Ozoliņa-Kovala, Madara Palameika, Ēriks Rags, Ansis Brūns, Lauma Grīva, Viktors Ščerbatihs, Artūrs Plēsnieks, Iļja Meņšikovs;

«A» sastāvs – Soču programma: Haralds Silovs, Jēkabs Saulītis, Mārtiņš Rubenis;

«B» sastāvs – Olimpisko kandidātu programma: Arnis Rumbenieks, Roberto Puķītis, Māra Grīva, Normunds Pūpols, Oļegs Fiļipovs u.c.

Jaunatnes programma: Jānis Svens Grīva, Signe Jēkabsone, Gundega Grīva, Rihards Veide, Toms Mankuss u.c.

Neolimpiskie sporta veidi: tiek atbalstīts virves vilkšanas klubs «Velkonis», motoklubs «Rodeo», Triatlona klubs.

Finansiāli tiek atbalstīts: hokeja klubs "Venta 2002"

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: