Ventspils pilsētas dome apstiprināja grozījumus šī gada budžetā, paredzot līdzekļus piemaksām pirmsskolas un vispārējās izglītības iestāžu pedagogiem un precizējot naudas līdzekļu atlikumus.

Papildus Ventspils pilsētas pašvaldības 2021. gada budžetā tiek paredzēts valsts finansējums 100 000 eiro apmērā, lai izmaksātu vienreizēju 300 eiro piemaksu par likmi pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un pedagogu palīgiem (auklītēm) par darbu klātienē Covid-19 pandēmijas laikā. Turklāt, lai arī bērnudārzu audzinātājas kuru noteiktā slodze ir 0,85, saņemtu pilnu piemaksu, Ventspils pilsētas pašvaldība budžetā ir paredzējusi papildus 10 000 eiro.

Budžeta grozījumi paredz arī valsts finansējumu 202 000 eiro apmērā vispārējās izglītības iestāžu skolotājiem un atbalsta personālam samaksai par individuālajām klātienes un neklātienes konsultācijām februārī un martā.

Ventspils pilsētas pašvaldība 2021. gada budžetu apstiprināja pagājušā gada 18. decembrī. Budžetu līdzekļu atlikums uz gada sākumu tika plānots 17,08 miljoni eiro, bet faktiskais naudas līdzekļu atlikums uz 1.janvāri ir 17,45 miljoni jeb par 370 000 eiro lielāks.

Grozījumu rezultātā tiek palielināti pašvaldības budžeta izdevumi par 690 000 eiro, kas galvenokārt novirzīti investīciju projektu un citu projektu ar piesaistīto finansējumu realizācijai saskaņā ar naudas līdzekļu saņemšanas mērķi un pedagogu darba samaksai. Ņemot vērā papildus ieņēmumus, kā arī lielāku atlikumu uz gada sākumu nekā pašvaldības budžetā plānots, naudas līdzekļu atlikums uz 2021. gada gada beigām netiek mainīts.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    tiešām suns 27.03.2021, 10:17:02

    grozijumi budžetā.paldies...un tagad vēl grozījumus saist. not lai man +mums nav jātīra jūsu zeme. mēs savu tīrīsim-kas mums pieder...jums likums atļauj veikt grozījumus tad nu lūdzu protaties- pienācis laiks...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: