Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) domā par centralizēto eksāmenu neatcelšanu, jo sevišķi 12. klasēm, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Ministre norādīja, ka šodien nedaudz vēlāk viņa piedalīsies Eiropas Savienības izglītības ministru sēdē, kur viņa uzklausīs citu valstu pieņemtos lēmumus attiecībā uz centralizēto eksāmenu norisi. Tomēr viņa uzsvēra, ka ministrija "vairāk sliecas", ka eksāmeni būs, bet varētu mainīties to forma.

"Ceturtdien, 9. aprīlī, būs zināms pagarinājuma ilgums un būs gatavi scenāriji, kādā veidā notiks eksāmeni," atklāja Šuplinska. Tāpat politiķe norādīja, ka "12. klasēm eksāmens noteikti paliek un izmaiņas varbūt gaidāmas to skaitā, bet varbūt arī nē". Tādā gadījumā nekas nemainīsies attiecībā uz skolēnu iestāšanos augstskolās.

Arī IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore Rūta Gintaute-Marihina sēdē pavēstīja, ka, ja ārkārtējo situāciju pagarinās vēl uz mēnesi, pastāv iespējas, ka profesionālo skolu kvalifikācijas eksāmeni un centralizētie eksāmeni varētu notikt - ievērojot visus drošības pasākumus.

Pēc viņas stāstītā, ministrija sadarbojas ar Veselības ministriju (VM) un tiek sagatavotas instrukcijas, apzinātas skolas un apkopota informācija par dezinfekcijas līdzekļu nepieciešamību. Kad būs pieejami individuālie aizsardzības līdzekļi un dezinfekcijas līdzekļi, tos nogādās skolām.

Tāpat IZM kopā ar VM sadarbojas un domā par to, kā iespējams organizēt eksāmenu norisi - attālināti, daļēji attālināti vai klātienē. Viss atkarīgs no tā, kā izvērtīsies epidemioloģiskā situācija, pauda Gintaute-Marihina.

IZM Parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš atklāja, ka ministrija līdz ceturtdienai nāks klajā ar konkrētu risinājumu eksāmeniem.

Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās un augstskolās tiek organizētas attālināti.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    grosh 08.04.2020, 18:17:04

    Kad mūsu ministri, valstsvīri un valstssievietas uzsāk domāt patstāvīgi? Cik vel mēs varam gaidīt, ko domā Eiropas tētis? Priekšrocības ir mūsu bērnu veselība un laime, nevis Eiropas birokrātu viedoklis.

  • -1
    Latvija pāri visām! 08.04.2020, 18:58:30

    Ka tik mocīt bērnus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: