Šī gada 1.ceturksnī Ventspils brīvostā strādājošā kokmateriālu pārkraušanas termināļa ''Ventplac'' kravu apgrozījums palielinājies par 29%, sasniedzot 164 tūkstošus tonnu, kas ir labākais pirmā ceturkšņa rādītājs pēdējo desmit gadu laikā.

Šogad terminālī, kurš kravu apstrādi veic sauskravu terminālī Ventas kreisajā krastā starp Ventas tiltu un Apvedtiltu, pārkrauti kokmateriāli, šķelda un rapša granulas.

Kā skaidro uzņēmumā, pieprasījuma palielināšanos pēc šīm kravu grupām ietekmē dažādi faktori, tostarp, pieaugošais pieprasījums pēc kartona iepakojuma dažādu preču piegādei laikā, kad daudzās valstīs noteikti strikti ierobežojumi cilvēku kustībai un palielinās attālinātā iepirkšanās. Tāpat svarīgs darba turpināšanai ir fakts, ka uzņēmuma lielākie klienti atrodas Zviedrijā, kur vīrusa izplatības ierobežojumi nav tik strikti kā citur.

Kopā Ventspils ostā pirmajā ceturksnī pārkrauti 3,7 miljoni tonnu kravu. Lielāko kravu daļu sastāda naftas produkti (2,3 miljoni tonnu) un Ro-Ro jeb ar prāmjiem pārvadātās kravas (535 tūkstoši tonnu).

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Nah Nahs XI 09.04.2020, 14:13:11

    Bet jaunā piestātne pie tilta,kur pārkrāva čugunu un mangāna rūdu,pārtrauc savu darbību.
    Kad būs raksts par to?
    Cik vispār kuģus tur apstrādāja,desmit,vai drusku vairāk?
    Toties piestātnes segums smagi nosēdināts...
    Kas darās ar zemūdens nostiprinājumiem,to mēs nezinām...

  • -1
    Elviss22 09.04.2020, 14:59:58

    Neilgi atpakaļ lasīju mēdījos ziņu, ka no valsts apaļkokus neizved, tikai jau pārstrādātus mēbelēs, mani jau tad tā ziņa ļoti pārsteidza, jo prāmji uz Zviedriju izved tikai apaļkokus, nu labi arī granulas. Drīz mēs Latvijā kokus varēsim redzēt tikai parkos un dārzos augļukokus.

  • -6
    arcus 11.04.2020, 07:03:57

    Prāmji apaļkokus neved vispār!!!

  • -1
    Kriska 09.04.2020, 15:44:15

    Bija domāts ka apaļkokus vedīs no ārpus Latvijas. Laukumā izbūvēti divi dzelzceļa zari. Bet cik var redzēt tad sliedes aizkrāmētas, neskatoties vai tās izturēs vai ne.
    Nah Nah , pie tilta seguma iesēdās, jo nebija domāts čugunu bērt

  • -1
    Sandra Harmonija 10.04.2020, 20:16:30

    ventplac aizņem baigi lielo teritoriju. saprotams, tad vajadzīgi lieli ieņēmumi,lai varētu nosegt izdevumus.
    vai sastrādātā šķelda neput iekšā Ventā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: