Uzņēmīgi ventspilnieki nevis nolaiž rokas, saskaroties ar ekonomiskām grūtībām, bet izmanto tās, lai attīstītu jaunus sava biznesa virzienus.

Automehāniķis Vladimirs Buņiks piedāvā saviem klientiem apzeltīt mašīnu un motociklu hromētās metāla virsmas.

Meistars gatavs parādīt, kā apzeltīšana izskatās dzīvē. Vladimira kraisleram ir apzeltīti riteņu diski. Apzeltījumam netraucē ne ziemas aukstums, ne mitrums, tas izskatās kā tikko uzlikts. Apzeltīšanas procesā tiek izmantots 24 karātu zelts. Hromēto metāla virsmu apzeltīšanas tehnoloģija paredz izmantot sāļu šķīdumu ar 4% zelta saturu. Tas ir ļoti smalks un atbildīgs darbs, saka Vladimirs, jo ir vajadzīgs īpašs mikroklimats.

Automehāniķis piedāvā disku, emblēmu un citu elementu apzeltīšanu uz automašīnu un motociklu virsbūvēm. Principā apzeltīt var jebkuru metāla virsmu. Apzeltīšanas tehnoloģiju Vladimirs apguva, izmantojot piemiņas monētas, metāla rotas.

Vladimirs Buņiks jau 16 gadu regulē ventspilnieku automašīnu riteņu savērsumu. Sākumā strādājis darbnīcās kā algots darbinieks, taču tagad jau ceturto gadu viņam ir savs bizness – uzņēmums Savērsuma serviss Durbe ielā.

Pasūtījumu viņam nekad netrūkst. Tiesa, benzīna cenas un nodokļu pieaugums mazinājis viņa klientu maksātspēju. Vladimirs ievērojis, ka daudz ventspilnieku atkal pārsēdušies 10–15 gadus vecās automašīnās. Tomēr uzņēmējs ir noskaņots optimistiski un nākotnē raugās ar pārliecību.

Šī pārliecība ne uz brīdi nav likusi 38 gadus vecajam automehāniķim aizdomāties par iespēju meklēt darbu ārzemēs. «Man patīk šī pilsēta un mūsu valsts, netaisos no šejienes braukt prom,» saka Vladimirs.

Meklēt jaunus autoservisa pakalpojumu veidus diktējusi objektīva nepieciešamība. Samazinoties celtniecības bumam, daudzi celtnieki – tie, kas neaizbrauca peļņā uz ārzemēm, –pārkvalificējās par autoatslēdzniekiem. Konkurence autoservisa tirgū ir saasinājusies. Nācies samazināt arī pakalpojumu cenas un meklēt, kā vēl ieinteresēt klientus. Atradis internetā informāciju par hromētu metāla virsmu apzeltīšanu, Vladimirs bez īpašas piepūles atradis nepieciešamās iekārtas un izgājis apmācību kursu.

Automehāniķis optimistiski vērtē jaunā biznesa perspektīvas. Lai arī pasūtījumu pagaidām nav daudz, interese par jauno piedāvājumu klientu vidū pieaug. Daudzi par tādu iespēju pat nebija dzirdējuši, kaut arī Ventspilī var ieraudzīt glaunus auto ar apzeltītām detaļām. Tagad tāda iespēja ir ikvienam Ventspils autovadītājam. Apzeltīt jebkuru detaļu vai metāla virsmu par saprātīgu cenu var autoservisā Savērsuma serviss pie Vladimira Buņika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: