Arī, šogad, turpinot tradīciju, Galvenajā bibliotēkā sveikti bērni, kas bijuši īpaši cītīgi lasītāji.

Apskati fotogrāfijas!

Bērnu bibliotēkā gada dižlasītāja ir Agnese Gončarova, Pārventā –  Anda Vadone, Gāliņciema bibliotēkā – Dinija Dinsberga, savukārt ā čaklākie lasītāji Bērnu bibliotēkā uzteikti Aleksis Vendeliņš un Nataniels Kardis, Pārventā – Sandis Caune un Sofija Žernovaja, Gāliņciema bibliotēkā – Samanta Pūciņa un Toms Rubenis.

Diniju un Tomu sveica arī pagājušajā gadā, un tas liecina par viņu lasītkāres noturīgumu. Laikā, kad daudzi bērni aizrāvušies ar datorspēlēm, tas ir īpaši apsveicami, uzskata Galvenās bibliotēkas vecāka speciāliste Inese Ozola. Runājot par lasīšanu kā labu brīvā laika pavadīšanas veidu, viņasprāt, svarīga arī izvēlētā materiāla atbilstība vecumam, kas liecina par zināmu garīgu briedumu: «Ja pusaudzis lūdz tikai pasaku bilžu grāmatas, par cītīgu lasīšanu laikam runāt nevar.»

Galvenās bibliotēkas Bērnu nodaļā reģistrējušies ap 400 lasītāju (vecumā līdz 16 gadiem), un viņu rīcībā ir 13 000 dažādu izdevumu. Šobrīd sevišķi iecienītas ir princešu grāmatas, Vāģi, Bada spēles, Karolīna , piedzīvojumu literatūra un Margaritas Stārastes darbi. 

Bērnu nodaļas darbinieces jauno paaudzi rosina lasīt, vairākas reizes mēnesī rīkojot tematiskus pasākumus. Ir iespēja apmeklēt pasaku darbnīcu, februārī, kas ir Stārastes jubilejas mēnesis, pieaugušie ar bērniem kopā atcerēsies viņas labestīgos tēlus. Bibliotēkai ir laba sadarbība ar skolām – tās iesaka savas tēmas, un bibliotekāras sagatavo atbilstīgus stāstījumus. Šo iespēju īpaši aktīvi izmanto Centrs pamatskolas, 1. ģimnāzijas un 6. vidusskolas, arī 4. vidusskolas audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: